Győri vendéglátás: az új évben sem maradnak el a vendégek

Szigeti Sándor O. Jakócs Péter
2023.02.02. 19:33

A győri vendéglátás szerencsére nem csak a bezárásokról szól. Sok olyan étterem és vendéglő van városszerte, ahol találtak megoldást az elszálló energiaárakra és rezsiköltségekre. Sorozatunk első részében a Marcal Étteremben jártunk.

A Marcal Étterem 1988. március 8-án nyílt meg és a városrész első meleg-konyhás vendéglátóhelye volt. Neve az elmúlt közel három és fél évtizedben összeforrt az Egyházi-családdal. Az édesapa, Egyházi László volt az étterem első üzletvezetője, és a mai napig hamisítatlan családi vállalkozásként működik: a személyzet tagja ugyanis a család négy fiúgyermeke: Richárd, Dávid, Gergely, Máté, valamint Dávid felesége, Eszter.

„Apu és anyu is mindennap bent van az étteremben, de a napi ügyek intézését már jó ideje ránk bízzák. Hogy milyen volt a tavalyi év? Rosszabb ne legyen! Szerencsére ez a tendencia 2023-ban is folytatódott, nem csökkent a vendégszám, nincs okunk panaszra” – mondja a testvérek közül Dávid.

Az új évben is érkeznek a vendégek

„Természetesen a megugró alapanyag-költségek és brutális energiaárak bennünket is éppúgy sújtanak, mint bárki mást, de igyekeztünk ezekre megoldást találni. A téli hónapokban klímával fűtünk, ami alig egy óra alatt nagyon kellemes hőmérsékletet biztosít az étteremben, a melegvíz-díj csökkentése érdekében bojlert szereltünk fel, és sikerült egy még elfogadható áramszolgáltatási szerződést kötnünk, így tervezhető vált az évünk.” – teszi hozzá Dávid.

Naponta három fajta menüt is kínálnak

A Marcal Étterembe nemcsak a környékbeliek járnak szívesen, sokan érkeznek a város távolabbi részeiből is. Azért, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő megoldást, háromféle déli menüt kínálnak. Az árak 1500 forinttól kezdődnek, a legdrágább extra menü pedig 2400 forintba kerül. Az alapmenüben a leves mellett főzelékek, tészták és apróhúsos ételek szerepelnek, a szuper és az extra menüben pedig frissensültek-, és a magyar konyha legkiválóbb fogásai sorakoznak.

Klasszikus fogások a kínálatban

De nem csupán az ételekkel igyekeznek megtartani a régi-, és megfogni az új vendégeket:

„Nagyon népszerűek a rendezvényeink is. Nótaest-, operett-est-, táncos mulatság – minden héten van valamilyen zenés programunk. Ezekre általában alig néhány óra alatt elfogynak a helyek” – mondja Dávid.

Egyházi Dávid

„A legfontosabb, hogy megbecsüljük a vendéget, és kiszolgálásban, ételben és ízekben is olyan minőséget tegyünk le minden nap az asztalra, amit a vendégeink elvárnak tőlünk és amelyet megszoktak. 1988-óta működünk itt, az Egyházi-név már kötelez, ezért a szüleinkhez hasonlóan mi is szeretnénk tovább öregbíteni az étterem jó hírét.”- zárta a beszélgetést Egyházi Dávid.

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Győr | #vendéglátás |