Győr+ Mancsok

A cicatestvérek is szeretnének elköltözni a menhelyről

Bodrogi Sára Ács Tamás
2022.12.19. 11:09

Egy alomnyi kölyökkutya után, most két édes kiscicával jelentkezik a Győr+ Mancsok rovatunk, Orsival és Olgival, akik első ránézésre nagyon különböznek, de valójában a testvérek között szívmelengető az összhang.

Már nyár közepétől a Győri Állatmenhely lakói a cicatestvérek, akik mindössze kéthetesen maradtak árván. A három apróság együtt került ketrecbe, de azóta egyikük már boldogan élhet új otthonában, ezért most Orsinak és Olginak szeretnénk megtalálni a szerető családot, hogy ők is elköltözhessenek végre a menheyről.

Orsi, a cirmos cica

A gondozóknak kezdetben kiemelt figyelmet kellett fordítaniuk a picikre, korukra való tekintettel még hetekig igényelték, hogy két-háromóránként tápszerrel etessék őket, s csak fokozatosan kezdhették el a hozzátáplálást. Volt még nehezítő körülmény a macskagyerekek életkezdését illetően: a menhelyen kitartóan küzdöttek azért is, hogy Orsi, a cirmos cica végre jó egészségi állapotnak örvendhessen, rengeteget kellett orvoshoz vinniük, de hála az égnek, most már nyoma sincs nála a betegségnek. Csodaszép, életerős macska lett mindkettőjükből, akik játékosságukkal, elevenségükkel, barátságos természetükkel, igazi kölykökként szeretnék már végre felhívni magukra az emberek figyelmét.

Olgi, az édes kis fekete párduc

Igaz, testvérekről van szó, ám aki ránéz a cicusokra, nem sok hasonlóságot fedez fel kettőjük között, az egyikük ugyanis iromba, a másik pedig fekete szőrmók, talán csak a szemük színe egyezik. Az azonban azonnal feltűnik, hogy mennyire ragaszkodnak egymáshoz, hogy igazán jól érzik magukat a másik közelségében.

A testvérek nagyon szeretik egymást

Nagy előnnyel indulnak, hiszen együtt cseperedtek, megszokták a társaságot, így azt sem bánnák, ha más macska, illetve akár kutya mellé költöznének, vagy együtt fogadnák őket örökbe, de természetesen külön-külön is eshet rájuk a gazdik választása. Orsi és Olgi édes kölykök, akik remekül kijönnének kisgyermekekkel is, így bátran vihetik őket családi cicának. Fontos tudni azonban, hogy minden menhelyi cicust, így a testvérpárt is benti tartással szeretnék örökbe adni.

Közelednek az ünnepek, s ilyenkor ki kell, hogy emeljük, az élő állatok nem arra valók, hogy ajándékba adják őket, hiszen valódi elköteleződést, gondoskodást igényelnek, egy életet átformáló döntés az, ha kiskedvenccel bővül a család. A Győri Állatmenhelyen a karácsony előtti hétvégén volt utoljára lehetőség idén az örökbefogadásra, legközelebb már csak jövőre vihetnek haza négylábút, de addig is természetesen van rá lehetőség, hogy a kiszemelt szőrpamaccsal megkezdjék az ismerkedést.

Győr+ Mancsok rovatunkban korábban bemutatott cicusaink közül többen is várják még a gazditIrina és  Niki még nem leltek otthonra. Kutyusainkat is hazavihetik: BiankaFélixMarcoHoneyMylo és Aladdin, valamint egy alomnyi fekete kiskutya – Page, Pipacs, Porgi, Popcorn és Pablo – is keresik végleges otthonukat. Ha tehetik, vigyék a hírüket, talán pont ismernek valakit, aki tökéletes gazdájuk lehetne!