Mancsok

Marco újra gazdára vár

Fotó: Mics Flóra, Németh Boglárka
Németh Boglárka
2021.07.20. 13:48

Egy hároméves keverék kan kutya vár ismét gazdára a Győri Állatmenhelyen. Marco 2018-ban kölyökként került a menhelyre, majd rámosolygott a szerencse és gazdára talált. A kölyköt még kutyaiskolába is elvitték, de aztán 2020 áprilisában lemondtak róla, így újra a menhely árvája lett.

Marco a gondozói szerint intelligens jól szocializált kutya, kezdetben nem mindenkivel bizalmas, de akit megkedvel, azt feltétel nélkül szereti és ragaszkodik hozzá. Mivel első éveiben kutyaiskolában tanították, néhány vezényszóra hallgat, valamint nagyon tanulékony és okos, így azt remélik, hogy jövőbeli gazdája majd tovább folytatja az edukálását.

A kölyök szereti a hosszú sétákat, amikre a menhelyen kevés lehetősége nyílik. Közben az elején még erősen húzza sétáltatóját, később azonban szorosan mellette halad és figyel minden szavára. Keddi körútja során a Pándzsa-pataknak nem tudott ellenállni, kétszer is megmártózott a hűs habokban. Marco emellett labdázni is imád, a másik kedvenc játéka pedig a kötél. A fiatal eb nagyon szereti pocakját, de érdemes vigyázni a vonalaira, de a jutalomfalatokat azért nem kell tőle sajnálni.

Marco nem túl barátságos, más kutyákkal és macskákkal nem jön ki jól. A kölyöknek egy határozott és erőskezű gazdát képzelnek el a gondozói, akinél egy nagy kertben szabadon szaladgálhat, vagy akivel hosszú kilométereken át túrázhat az erdőben.

A vírus miatti enyhítések egyébként újra lehetővé teszik a maszk nélküli sétáltatást, így aki közelebbről is megismerné a kutyafiút, az látogasson el a menhelyre! Az örökbefogadás lehetőségéről pedig további információt kaphat a www.menhelygyor.hu oldalon.

Kapcsolódó témák: #Győri Állatmenhely |