Győr+ Mancsok

Bianka vagyok, vigyél haza!

Fotó: Ács Tamás
Tóth Vivien
2020.10.14. 20:05

Bianka egy rendkívül nyugodt, engedelmes kutyus, akit ha valaki a szívébe zár, örökké hűséges társa lehetne. Immáron négy éve boldogítja a menhelyi dolgozók napjait, de szeretne ő is egy állandó biztos otthont, ahol leélheti a hátralévő életét, biztonságban és szeretetben. A Győr Plusz Mancsok rovat továbbra is azért van, hogy segítsünk gazdit találni a reményvesztett állatoknak.

Bianka kennelje előtt megállva fel se tűnt először a szépséghibája. Rossz körülmények miatt került a menhelyre, előző gazdája úgy adta be őt, hogy maradandó égési sérülés található a hátán, ami miatt az első időkben Bianka rettegett a férfi gondozóktól. Mára ez elmúlt, a menhely dolgozóinak sikerült teljesen rehabilitálni őt, és egy hihetetlenül ragaszkodó kutyává vált.

Ez a kislány kutyus már nem vágyik nyüzsgésre, ő nem szeretne sportolni, vagy lurkók között rohangálni, ő egy olyan családba szeretne kerülni, ahol biztosítják neki a kinti-benti életmódot, és a biztos pontot, hogy végre hazatalált. Épp ezért kisgyerekes családok, aktív életet élőknek nem ajánljuk, egy középkorú, vagy idősebb gazdi mellett végtelenül boldogan élne. Tíz éves kutya lévén, már csak egy olyan otthonra vágyik, ahol hűséges társa lehetne a gazdájának, aki szereti és gondozza, és lehetőleg egyedüli ebként tartja.

A hasa a gyenge pontja, étellel kitűnően lehet motiválni, tanítani, az alap engedelmességi feladatok nem jelentenek neki problémát, a menhelyi dolgozók ezekre mind megtanították.

Fajtáját tekintve egy közepes testű, keverék kutyus, fő fajtajellege retriver vonalon kezdődik, de a külső jegyek alapján valószínűleg kistestű kutya is volt az ősei között. Dominanciára egyáltalán nem hajlamos, nagyon nyugodt, okos, viszont korából adódóan is, más kutyákkal már nehéz lenne összeszoktatni.

Első kutyának is ajánlott Bianka, további rehabilitációra már nem szorul, a menhely dolgozói örömmel segítenek bármiféle tanáccsal a leendő tulajdonosnak.

Az utóbbi tíz év nehézségeit hátrahagyva, arra kérjük a leendő gazdi jelöltet, hogy adjon időt Biankával megismerkedni, rendszeresen kijárni hozzá, és ha sikerült a szívét elnyerni, rengeteg boldog perccel fogja még meghálálni.

Videó: Czika László Balázs 
Kapcsolódó témák: #Győr+ Mancsok |