Győr+ Mancsok

Honey is gazdára vár

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2022.06.30. 20:52

Újabb gazdi keresőt mutatunk be a Győr+ Mancsok műsorunkban. Honey, egy bull típusú keverék szuka kutya. Jelenleg ötéves, egy éve került a menhelyre, chippel találták, de gazdája úgy nyilatkozott: neki sosem volt ilyen kutyája.

Honey 2017-ben született, ezt a benne lévő chip is mutatta, egy éve otthona a menhely. Gondozói szerint a bekerülése után depressziós lett, elkezdett fogyni és később kiderült, a vérnyomásával is problémák vannak. Ezért nem szabad túl hosszú ideig és gyorsan sétálnia. A magas vérnyomásra gyógyszeres kezelést kap. Mohr Krisztina szerint azonban ez is csupán a bezártság és stressz következménye, így ha Honey szerető otthonra lelne, sokkal kevésbé jelentenének mindezek problémát.

Honey gondozói szerint egy nagyon aranyos, energikus kutya, aki ugyan más kutyákkal és macskákkal nem, azonban például a gyermekekkel jól kijön. Nagyon játékos kedvence pedig a séta és az úszás. Stábunk ottjártakor azt is alig bírta ki, amíg leért a töltésen, ő azonnal megmártózott volna a hűs Pándzsában, hogy a nyári forróság elviselhetőbb legyen.

A kutyalány szereti a hasát, de ezzel akadnak problémák, bármit megeszik ennek, ellenére gondozói szerint a bezártság miatt stresszes, így a minőségi tápoktól sem sikerül híznia.

Honey gondozói szerint egy bent tartott kutyus volt, éppen ezért elsősorban benti, de akár kinti-benti tartásra ajánlják. Krisztina szerint igazi kanapé kutya, nem szed szét semmit, nem rombol. Gyermekes vagy nagyobb családba is szívesen ajánlják. Akinek megtetszett Honey, az a menhelyen személyesen vagy az állatotthon Facebook oldalán is érdeklődhet az örökbefogadás menetéről és az ehhez szükséges teendőkről.