Győr+ Mancsok

Aladdin vagyok, vigyél haza!

Bodrogi Sára Ács Tamás
2022.11.16. 19:03

Egy kíváncsi, ám kissé még félénk ifjú titán, Aladdin kutyus várja, hogy eljöjjön érte az álomgazdi a Győri Állatmenhelyre, és megtanítsa neki, milyen gyönyörű is az élet valójában.

Aladdin egy gyönyörű, fiatal kan kutya, aki még csak egy éves múlt: sokat kell tanulnia, de annyi minden vár még rá, és reméljük, nem a rácsok mögött, hanem egy szerető családban tapasztalhatja meg a világ dolgait. Amikor a kennelben van, persze még nagy a hangja, nem győzi elmondani: simogass meg, szeretgessél, vigyél ki kicsit sétálni! Ha azonban póráz kerül rá, félénken fedezi fel a környezetét a kapun kívül, igyekszik a számára biztonságot jelentő menhely közelében maradni neki lényegében ez jelenti az otthont, amelyhez hűségesen ragaszkodik, még nem sejti, hogy ennél csodásabb helyre is költözhet.

Félénksége, átmeneti otthonához való ragaszkodása előéletéből adódik. Mészáros Brigitta, menhelyi állatgondozó elmondta, Aladdin 2022 májusában került be a győri telephelyükre testvérével, Jafarral, miután felszámoltak egy tanyát, amelyen 67 bull típusú kutyát és lovakat tartottak. Szocializálatlanul, rossz állapotban, sérülésekkel és alultápláltan vették őket gondozásba.

Eleinte még a seprűtől és a lapáttól is rettegtek, így a kenneltakarítás is nehézségeket okozott, de idővel sikerült oldódniuk, megbarátkozniuk a gondozókkal, az új helyzetekkel. Testvére, Jafar azóta már boldog gazdis kutya, de Aladdin még várja az igazit, őt eddig még valamiért nem vette észre senki sem.

Nem is értem, miért. Amikor megpillantottam Aladdint a Győri Állatmenhelyen, azonnal láttam, hogy milyen szép, és a még sovány, ám erőt sugárzó külseje mögött barátságos, szerethető belső lakozik. Félénksége ellenére még pórázon is vezethettem egy darabon, és édesen bújt hozzám simogatásért, meghálálva a törődést – ezzel persze levett a lábamról. Láttam rajta, hogy szívesen menne vissza inkább a jól ismert menhelyre, de ha szeretettel fordulok felé, és érzi, hogy biztonságban van mellettem is, akkor képes ő is megnyugodni, megnyílni. Mi csak egyetlen alkalommal sétáltunk, de hiszem, hogy egy kitartó gazdi csodákat érhet el nála. Megtaníthatja mindenre, és cserébe egy nagyszerű társat kaphat maga mellé.

Brigitta elmondta, Aladdinnak még valóban sokat kell tanulnia, csak ismerkedik a vezényszavakkal, és a nevére sem hallgat, éppen ezért kutyaiskolai kötelezettséggel szeretnék őt örökbe adni, hogy biztosan minden szükséges tudást magába szívhasson, és pozitív irányba formálódhasson személyisége.

Egyébként egy rendkívül barátságos kutyusról van szó, aki jutalomfalattal jól motiválható – ezt sétánk során is megmutatta, szívesen fogadta a falatokat gondozójától, és ügyesen evett az én tenyeremből is. Szoktatással ügyesen beilleszkedne egy családba nagyobb gyerekek mellé is, s kutyákkal, cicákkal is szívesen élne együtt. Nagy vágya, hogy kinti-benti tartással vigyék őt haza, hogy sokat lehessen szerető gazdája társaságában, de felgyülemlett energiáit is megfelelően lemozgathassa egy nagy udvaron.

Galéria: Ács Tamás

Aladdin gyönyörű barna tekintetével is szeretné végre megszólítani az embereket, reméljük, hogy minél előbb megáll valaki a kennel előtt a menhelyen, és azt mondja neki: HAZAVISZLEK!

Aki szeretné megtudni, hogyan nyilatkozott nekünk egyik gondozója, Mészáros Brigitta Aladdinról, az mindenképp nézze meg ezt a videónkat is, és ismerkedjen a kutyussal kicsit jobban:

A Győr+ Mancsok rovatunkban eddig bemutatott cicáink Nikin kívül mind otthonra leltek,kutyusaink közül még öten várnak gazdira: Bianka, Félix, Marco, Honey és Mylo – ismerkedjenek velük is, olvassanak róluk bővebben oldalunkon! Hamarosan egy újabb gazdikereső cicát mutatunk be, akit fiatal kora ellenére még senki sem fogadott be!

Fotó: Ács Tamás

Videó: Czika László Balázs

Kapcsolódó témák: #állatok | #Győri Állatmenhely | #kutya |