Győr+ Mancsok

Irina vagyok, vigyél haza!

Bodrogi Sára Ács Tamás
2022.11.29. 11:14

Kicsit álmoskás, ám kíváncsi szempár közeledett a kameránk felé. Fürkésző tekintet, pihe-puha, felfedezni vágyó mancsok próbálták kitalálni, mi is ez a csodamasina. Egy újabb gazdikeresőnél jártunk ugyanis a Győri Állatmenhelyen, Irina cicánál, aki az édes kölyökcicák minden tulajdonságát magában hordozza, s ezzel a mi szívünket is megmelengette.

Irinát, az 5 hónap körüli kislány cicát állatbarátok találták a töltésen, s vitték be a győri menhelyre. Mészáros Brigitta, menhelyi állatgondozó elmondta, a cica macskanáthásan került be hozzájuk, ami bizonyos mértékben ráment a szemére, és a látása romlásához vezetett.

Amikor nála jártunk, ezt mi is azonnal észrevettük: picit fátyolos tekintet fogadott, mintha épp most ébredt volna az ebéd utáni szundikálásból. Aztán persze megtudtuk, hogy nála ez az álmoskásnak tűnő szempár már sajátosság, és nem akadályozza őt semmiben: nem tartja őt vissza attól, hogy kíváncsian fedezzen fel mindent, ami körülveszi őt. Irina nagyon játékos és rendkívül barátságos, de az idegenektől néha még megriad, s időt kell neki adni, hogy megszokja közelségüket, azonban, ha tiszteletben tartjuk az ismerkedési folyamatot, és hagyjuk, hogy minden a maga tempójában menjen, könnyen feloldódik.

Egy kisgyermek is eszünkbe juthat róla, aki, ha vendégek érkeznek, először elbújna egy sarokba, vagy az anyukája szoknyája alá, onnan mérné fel a terepet, szemlélné az eseményeket, ám, ha megbizonyosodott róla, hogy az idegenek jó szándékkal érkeztek, és még játszótársnak is jók lehetnek, akkor matricaként tapad rájuk, és legszívesebben haza sem engedné már őket.

Irina egy igazi labdazsonglőr, naphosszat képes bűvölni csörgős játékát, ehhez szívesen fogadna pajtit is maga mellé, szereti a többi cicát és a kutyákat is. Ügyesen beilleszkedne egy családba, gyermekek társaságának is örülne, pihe-puha bundájával, édes kis jellemével bearanyozná a gazdik mindennapjait.

Ahogy minden menhelyi cicust, Irinát is benti tartással szeretnék örökbe adni. Azt gondolnánk, hogy a fiatal állatok könnyen otthonra lelnek, de Irina cicára még nem akadt jelentkező, aki szívesen hazavinné őt. Azt reméljük, hogy segíthetünk közelebb hozni őt az emberek szívéhez, és ez a kis drága szerető családba költözhet még az ünnepek előtt. Aki szívesen megismerkedne vele személyesen is, az látogasson el a Győri Állatmenhelyre, és kérje a gondozók segítségét, akik szívesen adnak bővebb információt a kisállatról, és segítik vele a kapcsolódást.

Galéria: Ács Tamás

A Győr+ Mancsok rovatunkban egy korábban bemutatott cicánk, Niki, s kutyusaink is várják a gazdit:  BiankaFélixMarcoHoneyMylo és Aladdin – nekik is szeretnénk otthont találni minél előbb, ha tehetik, vigyék a hírüket, talán pont ismernek valakit, aki tökéletes gazdájuk lehetne!