Címke: Szarka Zsófi Konyhája
Hirdetés
Győr+ 2020.05.05.

Házi tészta resztelt májjal

Arra gondoltam, hogy a kapros-túrós házi tésztához nem csupán a marhapörkölt és a harcsapaprikás való, hanem a hagymás resztelt máj is. Nem tévedtem, ez a párosítás jobb, mint bármelyik.

Szarka Zsófi 2020.05.04.

Vinetta – tradicionális padlizsánkrém

Grillszezonban kötelező padlizsánt sütni azoknak is, akik kevésbé szeretik, hiszen a régi recept szerint készülő padlizsánkrém, azaz „vinetta”, minden várakozásunkat felülmúlja.

Szarka Zsófi 2020.05.03.

Hideg eperkrémleves túrófagyival

Az eperszezon még nem ért ide, de mire beterem az összes eperföld, itt várnak benneteket az ínycsiklandozó receptek.

Szarka Zsófi 2020.05.02.

Bazsalikomos citromszörp

Várnunk kell még egy kicsit a szörphöz való finom gyümölcsökre, addig is a nyár már jelentkezik és nekünk jól esik egy jaffás szörp. Régi idők íze, ami pár perc alatt elkészíthető.

Szarka Zsófi 2020.04.29.

Mákos nudli eperkompóttal

A nudli akkor finom, hogy ha puha és könnyű. Egyszerű az elkészítése a tésztának, de a lényeg most, hogy édes-mákos legyen és a kupac tetejét eperkompót díszítse.

Szarka Zsófi 2020.04.25.

Vegán ebéd- Zöldségragu tökéletes naan kenyérrel

Egyre népszerűbbek a vegán ebédek és gyakran eszem én is, mert annyira könnyed és vitaminban gazdag. Egy dologra kell figyelnünk, jó fűszereket használjuk, hogy minél változatosabban étkezzünk.

Szarka Zsófi 2020.04.24.

Mediterrán reggeli – Töltött kalács

Ez a finomság most nem sós étel, hanem a lehető legcukrosabb. Nagyon ritkán készítjük, de felnőtteknek és gyerekeknek nagy ünnepnapot jelent, ha kisül a töltött kalács.

Szarka Zsófi 2020.04.20.

Kovászos kakaós csiga

Nem tudom, létezik-e túl csokis kakaós csiga, de ez a határt súrolja. Pihe-puha tészta és ordító csokoládétöltelék jellemzi ezt a receptet.

Szarka Zsófi 2020.04.16.

Kamrasöprés: Színes sóskafőzelék

Hova tűntek a színes, festett tojások? Például a szép, krémes, zöld sóskakrémbe, amit még izgalmasabbá lehet tenni egy kis kreativitással.

Szarka Zsófi 2020.04.14.

Szarka Zsófinak döntenie kellett: megy vagy marad

KarantÉN címmel új sorozatot indítottunk: ismert és inspiráló, városunkhoz kötődő embereket kértünk meg, írjanak olvasónknak. A napló jellegű bejegyzéseikben beengednek minket a nappalijukba, a kertjükbe, esetenként pedig még a háló- és fürdőszobájukba is, hogy mindannyian lássuk, ők mit kezdenek a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel. Ma a Győr+ egyik gasztrofelelőse, Szarka Zsófi mesél nekünk.

Hirdetés