A könyv munka és kikapcsolódás
Augusztus 20. alkalmából dr. Horváth József könyvtáros, történész magas állami elismerésben részesült, Szinnyei József-díjat kapott a hosszú időn át nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.
Augusztus 20. alkalmából dr. Horváth József könyvtáros, történész magas állami elismerésben részesült, Szinnyei József-díjat kapott a hosszú időn át nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.
A budapesti gasztronómiának még mindig megvan a varázsa, bár kétségtelen, hogy a vidéki vendéglátás is rohamosan fejlődik. Egyre több szakember látja meg a lehetőséget a fővároson túl is. Így van ezzel Szentkirályi Dávid, a Nah! Bisztró tulajdonosa.
A hamburger egy olyan étel, amit ha valaki szeret, egyszerűen képtelenség megunni. Persze ehhez elengedhetetlen, hogy gusztusos és finom legyen, na meg lehetőleg kísérje valami kellemes fantáziavilág, életérzés is. Győr legújabb burgerezőjében Mátyás Attiláék minden téren a maximumra törekednek, s igazán baráti szendvicsekkel és hangulattal várnak mindenkit.
Régi játékokat gyűjt Laposa István, egészen pontosan főleg Schenk-katonákat. Ott volt az idei Győrkőcfesztiválon is egy látványos kiállítással, és örömmel töltötte el, hogy sok apuka rácsodálkozott a régi kedves játékokra. Ismerjük meg egy kicsit jobban Istvánt, aki a boldog gyermekkor egy szeletének lelkes őrzője.
Háromszoros nagypapa, kiváló szakember, és olyan belső derű sugárzik belőle, ami másokra is nagyon hamar átragad. Szabadhegy szolgálatáért díjat vehetett át Samu József autókarosszéria-lakatos mester.
Ha a szívünkre tesszük a kezünk, akkor ugye, hogy bevalljuk, hogy nem lehet rántotthús nélkül élni?! Nos, ezt vallja Varga Gergely is, aki a belvárosi Panír Bisztró tulajdonosa és szakácsa. Őszinte, céltudatos és hisz a minőségi magyar konyha erejében. Vele beszélgettünk álmokról, panírról, olajról, rántott húsokról és a minőségi vendéglátásról.
Mert akinek egy 1957-es Opel Olympia Rekordja van, azt nem csupán tulajdonosi, hanem nagyon-nagyon komoly érzelmi szálak kötik az autójához. Így van ezzel Domján Ákos győri rock and roll énekes is, akivel nem csak az autójáról, hanem a vele járó életérzésről is beszélgettünk.
Egyre többen választják az úgynevezett „mindenmentes” táplálkozást. Főként azért, mert rákényszerülnek, s nekik az egészségük múlik azon, hogy a megfelelő ételekhez jussanak. Dömötör László győri vállalkozó és tulajdonostársa úgy döntöttek, létrehoznak egy keresztszennyezéstől mentes éttermet, ahol nemcsak szakértelemmel, hanem szeretettel készülnek a fogások.
Hazánk bővelkedik a szebbnél-szebb helyekben, amelyek kerékpárral vagy akár gyalogoson is megközelíthetők. A két lábon megtett kilométerek szerelmese a győri Nagy Miklósné Helga, aki nemrég a Balatont túrázta körbe és örömmel mesélt a Győr+ Médiának a részletekről.
Győr egyik legújabb vendéglátó helyét, a Paradise Bistro-t fiatal vállalkozók nyitották nemrég, akik láttak fantáziát a városban és abban, hogy olyan ízeket hozzanak el nekünk, amelyeket eddig többnyire ismeretlenek voltak. Például kóstolhatjuk a népszerű szigetvilág, Hawaii finomságait és haraphatjuk a roppanós wrapokat is.