Címke: köztünk élnek
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2023.08.05.

„Szeretném megmutatni, milyen jó gyerekkorunk volt!”

Régi játékokat gyűjt Laposa István, egészen pontosan főleg Schenk-katonákat. Ott volt az idei Győrkőcfesztiválon is egy látványos kiállítással, és örömmel töltötte el, hogy sok apuka rácsodálkozott a régi kedves játékokra. Ismerjük meg egy kicsit jobban Istvánt, aki a boldog gyermekkor egy szeletének lelkes őrzője.

Szigeti Sándor 2023.07.22.

„Ha a család boldog, én is boldog vagyok”

Háromszoros nagypapa, kiváló szakember, és olyan belső derű sugárzik belőle, ami másokra is nagyon hamar átragad. Szabadhegy szolgálatáért díjat vehetett át Samu József autókarosszéria-lakatos mester.

Havassy Anna Katalin 2023.07.15.

Még az álmait is bepanírozza a fiatal győri szakács

Ha a szívünkre tesszük a kezünk, akkor ugye, hogy bevalljuk, hogy nem lehet rántotthús nélkül élni?! Nos, ezt vallja Varga Gergely is, aki a belvárosi Panír Bisztró tulajdonosa és szakácsa. Őszinte, céltudatos és hisz a minőségi magyar konyha erejében. Vele beszélgettünk álmokról, panírról, olajról, rántott húsokról és a minőségi vendéglátásról.

Havassy Anna Katalin 2023.07.08.

„Ilyen autót vezetni életérzés” – Ákos és a 66 éves Opel szerelme

Mert akinek egy 1957-es Opel Olympia Rekordja van, azt nem csupán tulajdonosi, hanem nagyon-nagyon komoly érzelmi szálak kötik az autójához. Így van ezzel Domján Ákos győri rock and roll énekes is, akivel nem csak az autójáról, hanem a vele járó életérzésről is beszélgettünk.

Havassy Anna Katalin 2023.06.12.

Mentesen is lehet finom az étel, főleg, ha szeretettel készül

Egyre többen választják az úgynevezett „mindenmentes” táplálkozást. Főként azért, mert rákényszerülnek, s nekik az egészségük múlik azon, hogy a megfelelő ételekhez jussanak. Dömötör László győri vállalkozó és tulajdonostársa úgy döntöttek, létrehoznak egy keresztszennyezéstől mentes éttermet, ahol nemcsak szakértelemmel, hanem szeretettel készülnek a fogások.

Havassy Anna Katalin 2023.05.20.

Hawaii ízvilágát hozták el nekünk a győri srácok

Győr egyik legújabb vendéglátó helyét, a Paradise Bistro-t fiatal vállalkozók nyitották nemrég, akik láttak fantáziát a városban és abban, hogy olyan ízeket hozzanak el nekünk, amelyeket eddig többnyire ismeretlenek voltak. Például kóstolhatjuk a népszerű szigetvilág, Hawaii finomságait és haraphatjuk a roppanós wrapokat is.

Szigeti Sándor 2023.04.10.

„Nekem Győr a világ közepe”

A fél világot bejárta, mászott fel működő vulkánra és úszott együtt bálnákkal az óceánban, mégis azt mondja, Győrt semmiért nem cserélné el. Büszke férj, édesapa és nagyapa, sikeres üzletember, a város sport- és kulturális életének fontos mecénása. A friss Pro Urbe díjas Kocsis Róberttel beszélgettünk.

J. Kovács Andrea 2023.04.02.

Aki agyagba álmodja a mesét

Színes meseországba csöppen a látogató Horváth Kata szépséges alkotásait csodálva. Minden tárgy egy külön világ, legyen szó bögrékről, tálakról, gyertyatartókról, szappantartókról vagy épp divatékszerekről. Az egyiken egy növény indái, a másikon piciny házikó, a harmadikon horgászó maci, amott meg egy kis róka bűvöli a tekintetet. Szárnyaló fantázia, művészi igényesség és felhőtlen életöröm ötvöződik bennük.

Havassy Anna Katalin 2023.03.18.

„Az arrabonás melegszendviccsel tisztelegni is szeretnék a kollégák előtt”

Győrben fogalommá vált a gombakrémes melegszendvics, amelyet Pető István, Venesz József-díjas mesterszakács alkotott meg és tálalt először. Azóta eltelt vagy 40 év, és az Arrabona Ételbár is bezárt. Viszont lelkes győri vendéglátósok nem hagyják feledni azt az ízt, amelyért oly sokan rajonganak. Tóth László is azt vallja: meg kell őrizni a múltból, ami igazán a miénk.

Hirdetés