Győrben még akár Freddy Kruegerrel is egy asztalhoz ülhetsz

Havassy Anna Katalin Fotó: O. Jakócs Péter
2023.12.13. 14:35

Újabb nagyszerű hírt kaptunk a győri vendéglátásról, hiszen november végén megnyitott a város legújabb pizzériája, amely a Pizzawood nevet viseli. Nem véletlenül: Edvárdnál és Attilánál még a szuperhősök is degeszre ehetik magukat, ha betérnek.

A Pizzawood győri megnyitása egyébként a város szerethetőségét és élhetőségét is bizonyítja. Hiszen Balogh Edvárd üzlettársa nem más, mint Mátyás Attila, aki nyáron tárta szélesre a Friends Cafe&Buger ajtaját. Akkor kitértünk rá, hogy Attila és családja Komáromból költözött át Győrbe mert itt álmodta meg újra a sikert. Most pedig a sógor, Balogh Edvárd is belevágott a győri vendéglátásba. Hiába na, a jó példa ragadós…

„Én nem költöztem Győrbe, Komáromból jövök, ami ugye nincs messze, simán megoldható. Attila annyit jót mesélt a városról! Bíztatott, hogy érdemes lenne itt is belevágni egy pizzériába, olyanba amit a komáromiak immár négy éve nagyon szeretnek. Ugyanis a komáromi pizzéria testvérét nyitottuk meg Győrben, amely a Pizzawood nevet viseli.” – kezdte Edvárd.  

Balogh Edvárd (balra) és Mátyás Attila

„Tényleg népszerűek Komáromban a Edvárd pizzái, s örülök, hogy úgy döntött, bizalmat szavaz Győrnek. Nekünk bejött a város, több komáromi alkalmazottam is fontolgatja, hogy felhagy az ingázással és ideköltözik. Én támogatom az ötletet, hiszen most már a legjobb pizzát is megehetik, amit mi sütünk nekik!” – nevetett Attila, majd a fiúk azt is elmesélték, honnan a név, a dizájn, s a szuperhősökért való rajongás.

„Mindketten nagyon szeretjük a filmeket, a szuperhősöket is. Jó ötletnek tűnt, hogy „beköltöztessük” őket egy pizzériába, s ha már így történt, akkor a pizzákat is róluk neveztük el. Nagyon menőnek tűnt, hogy az extra húsos pizzát mondjuk Venomnak hívjuk, vagy tépett húsost épp Hannibálnak. Mert azért nem csak a szuperhősöket, hanem ikonikus filmes karaktereket is megjelenítünk az étlapon. Komáromban bejött az embereknek, reméljük Győrben is nyitottak lesznek rá, hiszem a jó filmeket, és a finom pizzákat ki ne szeretné?!” – részletezte Attila, pizzákról konkrétan pedig már Edvárd beszélt. Nem kis büszkeséggel, hiszen tizenhárom éve foglalkozik már velük. Nagyon sokat kísérletezett, alakított és kóstolt, míg kialakult a mostani „tökéletes” recept.

„Úgy gondolkoztunk, hogy azokat az ízeket tesszük fel az étlapra, amiket nagyjából mindenki szeret. Az alap pizzákra tudtuk, hogy szükség van, de persze lehessen válogatni is, s csakis a legjobb minőséget nyújthatjuk! Először a feltéteket raktuk össze, majd utána jöttek az elnevezések. Próbáltunk figyelni, hogy lehetőleg passzoljanak a filmes karakterhez, vagy a filmhez. Így lett a magyaros pizza az Üvegtigris, a gyrosos a Zeusz, a brutál-húsos meg a Venom, hogy csak párat említsek.” persze ahhoz, hogy az emberek megszeressék, nem volt elég a jó ötlet, a hangzatos nevek, a jól kigondolt feltétek, hanem egy igazán finom pizzatésztára is szükség volt, Edvárd pedig összehozta azt, amire eddig még nem érkezett panasz.

„Nem mondanám tipikusan olaszosnak, bár vannak benne az olasz tésztára hajazó elemek is, de többet inkább nem szeretnék elárulni a mi kis titkos receptünkről… A tészta 48 órát kell (hosszú kelesztési folyamattal) ehhez ragaszkodom, mert ettől lesz kívül ropogós, belül puha. Szerintem ez nagyon fontos, mert így a pizza legtöbbször még hidegen is finom. Sőt melegítés után is, ezt több komáromi vendégünk is mondta, remélem a győriek is megerősítik majd. Meg persze Attilával teljes egyetértésben ragaszkodunk a kiváló alapanyagokhoz: a sonka az olasz prosciutto pizza sonka a szalámi Pick, a sajt pedig az egyik legjobb minőségű mozzarella, valamit paradicsomszós koktélparadicsomból készül, egyenesen Olaszországból.  Mindig ugyanazoktól a beszállítóktól rendelünk, így nem érhet minket meglepetés.

A feltéteknél igyekszünk figyelni az arányokra, mert a kevés egyértelműen nem jó, de a túl sok sem, ugyanis eláztatja a tésztát. Az arany középútra törekszünk mindig. Meg amúgy is, a pizzasütés egyfajta művészet: kell hozzá kreativitás, szépérzék, tökéletes tészta, formázás, 400-500 fok és körülbelül 1-1,5 perc…. Olyan extrábbakat is próbálunk bevezetni, mint a hasábkrumpli vagy pirított hagyma feltét. Persze a vendégek igényeit igyekszünk maximálisan kielégíteni, ezért is van az étlapon a variálható feltétes Pizawood (Kívánság pizza). Egyébként mindenki véleményére kíváncsiak vagyunk!” – hangsúlyozta Edvárd, majd azt is hozzátette, hogy szeretnék, ha a Pizzawood minden korosztály kedvence lenne, ha bárki aki enne egy jót, beszélgetne, kikapcsolódna és lazítana, az bizalmat szavazna a helynek. Erre a környezet kialakításával is próbáltak figyelni: a két szintes épület felső részén külön gyermekszobát is berendeztek, gondolva a lurkókra, na meg a szülőkre is. A srácok rugalmasak, érdemes velük beszélgetni a rendezvények lehetőségeiről is!

Az első visszajelzések jók, ezeknek nagyon örülünk! Viszont mi a folyamatos fejlődés hívei vagyunk, ezért hamarosan bővíteni fogjuk az étlapunkat, de erről egyelőre még nem árulunk el többet. Mindenben a legjobb minőséget szeretjük mi is, s ragaszkodunk hozzá, hogy a vendégeinknek is azt nyújtsuk, nem csak most, a jövőben is!”– mondta Attila, aki azt is elárulta, Edvárdnak az Üvegtigris, neki pedig a Hannibál a kedvenc pizzája az étlapról.

A vendégek egyelőre legtöbbet a Thort, az Üvegtigrist és a Torrentét rendelik, de nagyon népszerű a Freddy Krueger is. Amit még kimondani is bizarrul jó rendelésnél, nem még tűzforrón megkóstolni, és befalni Hollywoodot, Győrben.

Korábbi cikkünk:
Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #köztünk élnek | #pizza | #vendéglátás |