Hirdetés
Címke: köztünk élnek
Hirdetés
Kaszás Kornél 2020.11.22.

„A lényemből fakad, hogy másoknak segítsek”

Végtelen számú út kanyarog előttünk, és rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk. Akad, aki hamar ráakad a megfelelő ösvényre, míg mások hosszasan keresgélnek, mire rálépnek a megfelelőre. Bogdányi Mária evangélikus lelkész földrajzi és lelki értelemben is nagy utat tett meg, mire rátalált hivatására.

Kaszás Kornél 2020.11.07.

„Inkább igazi legyen, mint szép”

Országos tehetségkutatón is elismerték már dalszövegírói kvalitásait, de továbbra sem a díjak, hanem az alkotás iránti vágy hajtja előre. Szilágyi Balázs életének meghatározó része a zenélés és a dalszerzés, aminek új zenekara adott újabb lendületet.

Kaszás Kornél 2020.09.26.

Akinek az erdő az igazi otthona

Nem mindenkinek való a nagyváros, még akkor sem, ha ott született. És hiába szokta meg a budapesti létet, még Győr is nagynak tűnhet számára, főleg, ha úgy gondolkodik, mint Molnár Viktor. A megérzéseit követő fiatalember három éve él Győrben, egy ideje pedig Bőny-Szőlőhegyen lakik, hogy minél közelebb kerülhessen a természethez.

Szabó Csilla 2020.09.12.

A vonó a kéz meghosszabbítása a hegedűhöz

A fiatal zenész fiatal hangszerével már a világ számos pontján hegedült, ám a vírusjárvány miatt diplomahangversenyét őszre kellett halasztania. Ruisz Alexandra még tehetséges középiskolásként kapott támogatásként vonót a Kantharosz Alapítványtól, amely nagyon fontos eszköze a zenélésnek, mint mondja, az a kéz meghosszabbítása, általa lehet csodálatos hangokat előcsalogatni a hangszerből.

Kaszás Kornél 2020.08.30.

„Álmaim tűzpiros autója a tűzoltókocsi”

Vannak, akiknek a lényéből fakad, hogy másoknak segítenek, és számukra magától értetődő, hogy a közösség érdekében cselekszenek. Kertai Melinda éppen ilyen. Alázattal éli életét és empátiával fordul embertársai felé.

Kaszás Kornél 2020.08.15.

Jumbow Stein, az utazó szövegíró

Pintér István Győrben született, és néhány hazai és külföldi kanyartól eltekintve az útja mindig a megyeszékhelyre vezetett. Elmondása alapján családjában büszkén tartják számon, hogy már a nagypapája dédapja is győri volt.

Kaszás Kornél 2020.07.16.

A társas-játékos

Bizonyára mindenki ismer olyan embert, aki tele van energiával, a fáradtságot pedig hírből sem ismeri. A Pénzes Andrással folytatott beszélgetésem után napokig azon töprengtem, hogy ez a tősgyökeres győri vállalkozó miből merít ennyi erőt?

Kaszás Kornél 2020.07.03.

„Számomra a zene az élet értelme”

Miután befejeztük a beszélgetést Gémesi Lászlóval, egy magányos zenész képe rajzolódott ki előttem, aki a lemenő nap előtt, gitárral a kezében köszönti a közelgő estét. Egy fiatal utcazenész, aki a dalokban találta meg önmagát, és ebben Győr is segítette.

Kaszás Kornél 2020.06.17.

„Feltölt, ha másoknak adhatok”

Mindig is csodáltam azokat az embereket, akik nehéz életük ellenére is mások boldogulását tartották szem előtt. Markszné Koncz Zsuzsanna számos akadályba ütközött eddig is, de nem adta fel, és sosem engedte el a rászorulók kezét.

Kaszás Kornél 2020.05.26.

Csodálatos, amikor elindul a fejlődés

Ahány ember, annyi életút. Az életutak pedig megannyi kanyart rejtenek, amik a legváratlanabb pillanatban módosítják az irányt. Fülöpné Dorcsi Rita DSGM-szakgyógytornász több városban élt, mire a sors Győrbe vezette azzal a céllal, hogy másokon segítsen.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat