Hirdetés
Címke: köztünk élnek
Hirdetés
Kaszás Kornél 2021.07.24.

Munkában és szerelemben is egy az útjuk

Nem hiszek a véletlenekben. Szerintem olvasóink sem fognak hinni benne, ha elolvassák Forgách Melinda és Kiss Károly történetét. Sőt arra is választ kaphatunk, hogy miként fér össze a szerelem és a munka. Melinda és Károly személyszállítással foglalkozik, és bár szinte semmi szabadidejük nincs, minden percét élvezik.

J. Kovács Andrea 2021.05.23.

Kergetem az örömöt

Hargitai Beáta irigylésre méltóan fiatalos. Bár hetvenes éveinek második felében jár, naponta biciklire ül és kincsvadászatra indul. Kincset pedig bőven talál, hiszen Győr még ma is számtalan régi házat, rejtett szépséget őriz, amit az avatott szemű, ügyes kezű asszony előbb fotóvá, majd akvarellé formál.

J. Kovács Andrea 2021.05.18.

Szintén zenész

Egy ősi kínai mondás szerint amelyik otthonban zene szól, ott atya és fiú között szeretet honol. S hogy a lányos házaknál sincs ez másképp, arra a legjobb példa a Pintér család.

Kaszás Kornél 2021.03.14.

Csiba Júlia: A színpadon pörgök, de otthon lenyugszom

Mit jelent művésznek lenni? Mit jelent más időbeosztással élni, és olyan hivatást választani, amire a többség felkapja a fejét? Csiba Júlia énekesnő. És édesanya. A sorsa pedig már nagyon fiatalon eldőlt.

Kaszás Kornél 2021.02.01.

A vér és a zene is összeköt minket

A zene olyan univerzális nyelv, amit országoktól függetlenül mindenki ért. Ha pedig két testvér közös muzsikálásáról van szó, akkor nem lehet kérdés, hogy közös nyelvet beszélnek. Gaál Szabolcs és Gaál Szilárd életének meghatározó eleme a zene, lassan másfél évtizede pedig közösen állnak színpadra, bármely együttesről is legyen szó.

Kaszás Kornél 2021.01.16.

Saját és az önfejlesztés útját járja

Mindannyian úton vagyunk. Valaki siet, valaki komótosan ballag, míg mások éppen pihennek, és azon töprengenek, hogy a jó úton haladnak-e. Szalai Réka már régen rálépett arra az útra, amin a mai napig jár. Közgazdász, funkcionális táplálkozási tanácsadó, life és business coach, és boldog édesanya, aki keresi az újabb kihívásokat.

Kaszás Kornél 2020.12.06.

„Több mint negyven éve nyeregben”

„A hagyományokat őrizni kell. A magyar katonák hagyományait is őrizni kell. Ha nem adjuk át a következő generációknak, akkor elsikkad.” Ezt Vígh Attila lovas szakoktató, a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz parancsnoka mondta, amikor leültünk beszélgetni. Ez a néhány mondat is hűen tükrözi, hogy mekkora hivatástudattal fordul a lovak és a hagyományőrzés felé.

Kaszás Kornél 2020.11.22.

„A lényemből fakad, hogy másoknak segítsek”

Végtelen számú út kanyarog előttünk, és rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk. Akad, aki hamar ráakad a megfelelő ösvényre, míg mások hosszasan keresgélnek, mire rálépnek a megfelelőre. Bogdányi Mária evangélikus lelkész földrajzi és lelki értelemben is nagy utat tett meg, mire rátalált hivatására.

Kaszás Kornél 2020.11.07.

„Inkább igazi legyen, mint szép”

Országos tehetségkutatón is elismerték már dalszövegírói kvalitásait, de továbbra sem a díjak, hanem az alkotás iránti vágy hajtja előre. Szilágyi Balázs életének meghatározó része a zenélés és a dalszerzés, aminek új zenekara adott újabb lendületet.

Kaszás Kornél 2020.09.26.

Akinek az erdő az igazi otthona

Nem mindenkinek való a nagyváros, még akkor sem, ha ott született. És hiába szokta meg a budapesti létet, még Győr is nagynak tűnhet számára, főleg, ha úgy gondolkodik, mint Molnár Viktor. A megérzéseit követő fiatalember három éve él Győrben, egy ideje pedig Bőny-Szőlőhegyen lakik, hogy minél közelebb kerülhessen a természethez.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat