Címke: gasztronómia
Hirdetés
Szigeti Sándor 2024.12.24.

Miért pont ezt esszük karácsonykor?

Halászlé, töltött káposzta, bejgli – az ünnepi menüsor elmaradhatatlan fogásai. De vajon miért pont ezek kerülnek ilyenkor az asztalunkra? Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutatót, mestertanárt, a Széchenyi István Egyetem docensét kértük fel egy kis ünnepi ízmagyarázatra.

Szigeti Sándor 2024.12.08.

Szilveszter kijárási tilalom idején

Az idei Győri Könyvszalonra jelent meg Torma Attila „Régi győri szállodák, vendéglők, kávéházak…” című, hiánypótló könyvének második kötete, amely az 1945-től a rendszerváltásig tartó időszakot dolgozza fel. A szerzővel beszélgettünk.

Szigeti Sándor 2024.12.08.

Dubai csokis bejgli

Az idei karácsony slágere és csábító édes újdonsága a dubai csokis bejgli, amelyet belvárosi Bécsi Kávéházban kóstoltunk meg. Sőt, a receptjét is megmutatjuk!

Szigeti Sándor 2024.11.16.

Ízutazás a Vigadótól a Kovalterig

A régi Vigadó zónázó törzsvendégei és a Kovalter vendéglő messze földön híres halászleve – Forrás Mihállyal beszélgettünk a győri vendéglátás hőskoráról.

Kárpát Zsolt 2024.10.31.

Karcagi Ferdinánd, az időigényes de mennyei finomság!

A Panír legújabb részében egy hagyományőrző édességet ismerhetünk meg. A Karcagi Ferdinánd egy kalácsszerű kelt tészta, leginkább az aranygaluskához hasonlít. Nagyszerűsége az, hogy néhány hozzávalóból összedobhatjuk, azonban a kelesztés és a sütés miatt időigényes, de megéri a fáradtságot.

Szigeti Sándor 2024.10.20.

“Egyházias” ízek Marcalvárosból

Kiváló ételek, békebeli adagok, családias hangulat, udvarias kiszolgálás – így ismerik a győriek a Marcal Éttermet, mi pedig most arra kértük őket, meséljenek egy kicsit történetükről.

Hirdetés