Címke: gasztronómia
Hirdetés
Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2023.05.01.

Vadat és halat, s mi jó falat

Javában tart Gyirmóton az Aranyhal Szabadidőközpontban a 11. Halászléfőző Verseny, amelyen idén 20 csapat méri össze tudását. Rengeteg programmal készültek a szervezők, így a finom fogások mellett muzsikaszó kíséri az egész napos, hagyományőrző rendezvényt, sőt számos újításnak köszönhetően a gyerekek sem unatkoznak a festői tópart környezetében.

Győr+ 2023.04.30.

Töltött sertésszűz hordóburgonyával és gombás mártással

Egy igazán mutatós, egyszerűen elkészíthető fogást hoztam. A sertés legnemesebb részéből, a szűzből készítünk egy olyan ételt, amivel a vasárnapi ebédet ünnepivé varázsolhatjuk. A szokásos rántott hús helyett bátran próbálják ki a töltött sertésszüzet! A május 4-i Panír adásában meg is tudják nézni, hogyan készítettem el ezt az ínycsiklandozó húsételt.

Németh Boglárka 2023.04.28.

Kecskesajtos fagylalt válthatja valóra a csanaki álmot

Kecskesajtos füge, pisztácia köntösben - ezzel tarolt a győri Lufi Fagyizó a Gelato Festival World Masters hazai válogatóján. A krémes, intenzív ízvilágú fagylaltot a tölcséresek legnagyobb rajongója, a város első embere, dr. Dézsi Csaba András is megkóstolta.

Kárpát Zsolt 2023.04.20.

Panír premier ma este 19.25-kor a Győr+ TV-ben!

Kovacsics „Koksza” István a Panír konyhafőnöke a Győri Vásárcsarnokban készít el egy ízletes fogást, ami nem más lesz ezúttal, mint a bakonyi harcsa! Bemutató ma este 19.25-kor a Győr+ TV-ben!

P. Csapucha Adrienn 2023.04.13.

Fesztiválforgatag a folyók városában

Soha nem látott kavalkád veszi kezdetét Győrben. Egymást érik majd a különböző fesztiválok a folyók városában. A kulturális, művészeti és zenés forgatag sztárfellépőkkel és egyedi programokkal minőségi szórakozást nyújt majd mindenkinek. Mutatjuk, mi mindennel készül az önkormányzat a Győri Művészeti és Fesztiválközponttal karöltve!

Szigeti Sándor 2023.04.13.

Klasszis: tizenkilencre húztak lapot, megérte!

Klasszis Bisztró néven nyílt új étterem az egykori Tio Pepe helyén Nádorvárosban hét hónappal ezelőtt. A bisztró vezetőit arról kérdeztük, milyen szezonra számítanak.

Kárpát Zsolt 2023.04.05.

Panír a Vásárcsarnokban

Ahogy arról korábban Híradónk is beszámolt, áprilisban már egyre többféle primőr zöldség jelenik meg a Győri Vásárcsarnokban. Ezt a Panír séfje, Kovacsics „Koksza” István is kihasználja, és a helyszínen mutatja meg, hogy mit érdemes készíteni a friss alapanyagokból.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.04.05.

Tradíció és modernizáció: szakmai napok a Krúdyban

Tradíció és modernizáció, ezzel a címmel rendezett szakmai napokat a Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum a héten. A többi között Petőfi Sándor költészete és a gasztronómia is fókuszba került az intézményben, de egykori diákok is meséltek a nagybetűs életben szerzett tapasztalataikról. Ezen kívül színvonalas szakács, pincér és cukrász verseny is zajlott a Krúdyban.

Szigeti Sándor 2023.03.27.

Legendás időkről mesél a híres győri Matróz

Messze földön híres halászleve, házi töpörtyűs pogácsája, magyaros ételei, karcos, hideg kisfröccse, no és persze utánozhatatlan hangulata emeli ki a győri éttermek sorából a Matróz Dunaparti Kisvendéglőt, amelynek nem csak jelene, hanem a múltja is rendkívül izgalmas.

Győr+ 2023.03.23.

Panír: Rácharcsa

A hal nemcsak egészséges, de nagyon finom is, különösen akkor, ha ötletesen készítjük el. Rácpontyról már sokszor hallottunk, na de rácharcsáról? Nekünk elhihetik mennyei fogás, pláne, ha Koksza készíti. Ezúttal nem egyedül, hanem Rosta Roland segítségével.

Hirdetés