Hungarikum lett a dobostorta
Bekerült a Hungarikumok Gyűjetményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is - tájékoztatta az Agrárminisztérium kedden az MTI-t.
Bekerült a Hungarikumok Gyűjetményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is - tájékoztatta az Agrárminisztérium kedden az MTI-t.
A CNN szakújságírója, Jen Rose Smith összegyűjtötte a világ 50 legfinomabb desszertjét. A desszertekkel és a gasztroturizmussal foglalkozó újságíró listájára három magyar sütemény is felkerült.
„Mindenki másképp csinálja!”- talán ez jellemzi legjobban az ételek szépségét! Változatosak és sokfélék, ezért is érkezett meg a „lecsóinterjúk” újabb fejezete, amelyben szintén két különböző érdeklődési körű és két teljesen más földrészről való interjúalany válaszai olvashatók.
Különböző emberek, különböző szakmákból, más-más véleménnyel a lecsóról. Ki az, aki tudja, milyen a jó lecsó, és mikor szeretjük enni leginkább?
Nagy gazdaságokban a szüret csupán munkát jelentett, a családi pincészeteknél viszont az egyik legnagyobb őszi ünnepet és mulatságot, sok jó baráttal és finomsággal.
Eredeti nevén arrabbiata, amit otthon, bármikor elkészíthetünk rengeteg szósszal, még több sajttal, négy hozzávalóból. Ezzel a recepttel lassan záródik az „igazi paradicsomos” receptjeim tára, de jövőre folytatom.