Labdarúgás

Egyedi címkékkel hódítana az ETO saját söre

Fotó: FD
Ficsór Dávid
2021.04.22. 12:59

Saját söre van az ETO-nak! A győrújbaráti Vaskakas Sörfőzde és az ETO FC Győr együttműködéséből született meg az ETO Pils névre keresztelt aranyló, habzó nedű, melyet a felek csütörtökön mutattak be a sajtó képviselőinek. A német típusú pilseni sört tartalmazó palackot egyedi külsővel látták el, melynek több típusa is kapható lesz majd.

Legendák karikatúrái, emlékezetes összeállítások, az ETO aranykorszakainak évszámai is megjelennek a címkéken” –mondta Soós Imre, a klub ügyvezetője, aki hozzátette, reméli, ezzel az új termékkel kedveskedni tudnak majd a szurkolóiknak és ezáltal is közelebb kerülnek majd a csapathoz.

Vida Norbert sörfőzőmester elmondta, egyedülálló Magyarországon, hogy egy lokális kis sörfőzde és egy nagy klub együttműködéséből egy saját ital születik.

„Az ETO Pils egy német típusú pilseni sör, mely a cseh fajtától abban különbözik, hogy kevésbé keserű. Egy nagyon jó kis „korsózós”, „beszélgetős” sör, az alacsonyabb alkoholtartalma pedig lehetővé teszi, hogy akár 2-3 korsó elfogyasztása után sem lesz belőle probléma” – mutatta be a nedűt a Vaskakas Sörfőzde ügyvezetője.

Radnóti Ákos – akit Dr. Dézsi Csaba András nem rég nevezett ki sportért felelős alpolgármesternek – úgy fogalmazott, a város mindig örül az olyan kezdeményezéseknek, melyek a tradíciókról, a hagyományokról és a lokálpatriotizmusról szólnak.

Az ETO Pils pénteken kerül forgalomba.

Kapcsolódó témák: #ETO | #gasztronómia | #Győr+ TV | #labdarúgás |