Állatok Karácsonya

Szebbé varázsolhatjuk az árva állatok ünnepét

Bodrogi Sára Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2022.12.06. 17:08

A Győri Állatmenhelyen mindent megtesznek az árva állatokért, az is hagyomány náluk, hogy az téli időszakban megrendezik az Állatok Karácsonyát, s erre invitálják az adományozó kedvűeket is, akik szeretnék szebbé varázsolni a cicák és kutyák ünnepét.

Hirdetés

Az ünnepi időszakban egyre többen érzik úgy, hogy szeretnék megosztani azt, amijük van, és adakozással segítenék a rászorulókat. Adni jó, és mosolyt varázsolni az arcokra is utánozhatatlan érzés, boldogságot csempészni oda, ahol szomorúság lakott, színt vinni a szürke hétköznapokba, egy apró jócselekedettel megidézni az ünnepi csodát, az igaz szeretetet. Nem csak az embereknek, az állatoknak is szükségük lehet a jótékonykodó angyalkákra, akik beragyogják számukra az ünnepet.

Fotó: MekliZ Fotóstúdió/ Győr+ Archívum

A Győri Állatmenhelyen idén is megrendezik az Állatok Karácsonyát, december 17-én és 18-án hosszított nyitva tartással, 9-től egészen 14 óráig várják az állatbarátokat. Forró itallal és finomságokkal is készülnek, de a középpontban az adományozó sátorban helyet kapó jótékonysági vásár lesz. Ám ezúttal a dolgozók több napon keresztül szerettek volna kedveskedni a látogatóknak, s megadni a lehetőséget az adományozásra, így már a december 10-i hétvégén is meleg itallal és harapnivalóval várják a jószándékú embereket 9-től 12 óráig, akik elhelyezhetik adományaikat az állatok csodálatos karácsonyfája alá, és sétával is kedveskedhetnek az árva kutyusoknak.

Az ünnepek alatt zárva tartanak, de a két ünnep között, december 27-30-ig is lesz lehetősége kilátogatni a menhelyre annak, aki esetleg még jótékonykodna, illetve a dolgozókkal a karácsonyi vásárban, a Baross utcai standjuknál is találkozhatnak, ahol szintén jótékonysági vásárral várják az állatbarátokat esténként 18 órától.

Nagy Péter, a Győri Állatmenhelyet üzemeltető Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagja az Állatok Karácsonyáról elmondta, a jótékonysági vásáron két magánszemély, Juhász Gabriella és Kálmán Kata által készített állatos tematikájú kézműves termékek kapnak majd helyet, s adományaikért ezek közül válogathatnak majd az érdeklődők 1500-4000 forint közötti árkategóriánként. Nagy Péter kiemelte, nagyon hálásak ennek a két régi támogatójuknak, hogy idén karácsonykor saját kezű munkájukkal is az árva állatok mellé álltak.

Fotó: MekliZ Fotóstúdió/ Győr+ Archívum

Ezeken az alkalmakon a tárgyadományokat is várják: kutyatápra, macskatápra, macskaalomra, illetve a téli időre való tekintettel plédekre, lepedőkre is szükségük van. Nagy Péter kiemelte, ezeknél fontos odafigyelni arra, hogy ne pehelypaplanok, tollal, szivaccsal töltött ágyneműk legyenek, mert az ilyeneket nem tudják hasznosítani, az állatok könnyen szétszedhetik ezeket.

Örülnénk, ha minél több menhelylakó lelne otthonra még az ünnepek előtt, de idén is fontos felhívni az emberek figyelmét arra, hogy karácsonyra ne ajándékozzanak állatot, hiszen a kiskedvencek valódi elköteleződést, s egész életükön át tartó gondoskodást, figyelmet, szeretetet igényelnek. Ha valaki saját elhatározásából dönt úgy, hogy négylábúval bővítené családját, az még idén elkezdhet barátkozni a menhelyen az általa választott védenccel, ám Nagy Péter elmondta, december 18. után januárig már nem adnak örökbe állatot, és addig is csak előzetes ismerkedés után van rá lehetőség. Az örökbefogadás menetéről korábbi cikkünkben bővebben is olvashatnak.

Győr+ Mancsok rovatunkban a Győri Állatmenhely árváinak szeretnénk megkönnyíteni az otthonra találását. Korábban bemutatott cicáink közül Irina és  Niki, s kutyusaink is várják a gazdit:  BiankaFélixMarcoHoneyMylo és Aladdin. Ha tehetik, vigyék a hírüket, talán pont ismernek valakit, aki tökéletes gazdájuk lehetne!

Hirdetés