Hirdetés
Fejlesztések, tervek a jövőre

Simon Róbert Balázs: megyünk tovább az úton!

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2022.02.02. 07:36

Simon Róbert Balázs látogatott szerda reggel a Győr+ Rádió stúdiójába. Az országgyűlési képviselő a többi között az elmúlt időszakban zajló fejlesztések sikeréről is beszámolt a műsorban.

Hirdetés

Rohanós időszak előtt állunk a választások miatt, ezt Simon Róbert Balázs is érzi, mint mondta, egymást érik a feladatok – így kezdődött a beszélgetés rádiónk reggeli műsorában. “Február 12-én kezdődik a kampányidőszak, így valóban pörgős időszak elé nézünk” – mondta az országgyűlési képviselő, majd értékelve az elmúlt évek fejlesztéseit két nagyberuházás került terítékre, a Xantus János Állatkert és a Vásárcsarnok felújítása ez utóbbi egyébként is a képviselő körzetéhez tartozik.

“Az állatkert esetében dr. Andréka György az intézmény igazgatója egy komplett tervet állított össze 2017-ben. Versenyképessé kellett tenni az állatkertet, ez négy ütemben a Modern Városok Programban valósulhatott meg. A beruházás eredményeként egy európai színvonalú, egész évben látogatható kitűnő családi programokat biztosító szabadidőközpont jött létre” – emelte ki Simon Róbert Balázs, ezt követően pedig a Vásárcsarnok felújításáról beszélt. “Egy korszerű, akadálymentesített épületet adtunk át és a parkolás terén is nagyot léptünk előre, hiszen közel háromszáz új parkolóhely jött létre az új vásárcsarnok mellett. A projekt keretében megszépültek a környező terek illetve zöldterületek, a Malom liget és az Ady domb is.” A képviselő közben azt is elárulta: egy ötlet, egy tervezet hogyan juthat el végül a megvalósítás, a kivitelezés fázisába. “Ilyenkor van egy elképzelés, amelyet a város ismertet a döntéshozókkal, ezután kell egy kis lobbitevékenység, mindig sokat dolgozunk azon, hogy elnyerjük a forrásokat” – hangsúlyozta.

Hirdetés

Az országgyűlési képviselő rámutatott, hogy bár nehéz időszakon vagyunk túl, már érezhető a fejlesztések sikere. “A koronavírusnak lehetnének nagyon káros hatásai a gazdaságra, de gazdaságélénkítő döntésekkel sikerült megakadályozni mindezt, a nehezén már túl vagyunk azt gondolom” – ismertette, egyúttal a koronavírus kapcsán kiemelte, hogy ő maga is megijedt mikor a járvány felütötte a fejét. “Mindenképpen pozitív döntés volt, hogy olyan intézkedéseket hozott a kormány, melyek többek között a munkahelyek megőrzését tűzték ki célul. Talán az adatok is azt mutatják, hogy hamarosan tetőzik a járvány, bízunk abban, hogy ez a bizonyos járványgörbe végre ellaposodik. Kétségtelen tény, hogy vannak hatásai a vírusnak, de központilag is komoly döntések születtek, hogy védekezzünk minden szempontból” – emelte ki Simon Róbert Balázs.

A műsorvezetők, a Győr+ Tv és a Rádió hírigazgatójával Zombai-Kovács Ákossal kiegészülve további fejlesztésekről kérdezték Simon Róbert Balázst, hiszen például egy T.O.P.-os programban megújult a Nefelejcs köz és környezete, de számos más beruházás is zajlott az elmúlt években Győrben. “Az egyetem kapcsán ki kell emelni például a Bridge felújítását, és az egykori kekszgyári kockát, mely új funkciót kap a jövőben, ennek alapkőletételét az elmúlt napokban ünnepeltük. Az egyetem egy dinamikus fejlődésen ment át az elmúlt 10 évben, így az egyik legrangosabb felsőoktatási intézmények közé került. Ehhez azonban komoly lobbitevékenység kellett. Az utánpótlás biztosított. Talán közhely, de a tudás a jövőnk lehetőségeit adja és ha megfelelő tudást szereznek a fiatalok, akár a kiemelkedő középiskoláinkban, akár a Széchenyi István Egyetemen, akkor biztosított a jövőnk Győrben” – árulta el az országgyűlési képviselő. Hozzátette, hogy az egyetem egy nyitott intézmény, jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal, a partnerintézményekkel, a kamarával, de a gazdaság szereplőivel is.

A fejlesztések sorában ki kell emelni a különböző útfelújításokat is. Simon Róbert Balázs néhány beruházást a teljesség igénye nélkül a műsorban is megemlített, így például azt, hogy megújult a Szigethy Attila út egy bizonyos szakaszának része, befejeződött a Marcalváros I. és II. városrészek közötti csomópont átalakítása, a Zöld utca burkolatának felújítása. Jelenleg az Ipar utca burkolatának cseréje és a Reptéri út korszerűsítése zajlik. Ugyanakkor folyamatban van a József Attila utca – Tatai út – 81-es főút körforgalmi csomópont és a rávezető utak korszerűsítése. Az Ipar út folytatásában egy átkötő út építése is folyamatban van, Gyárváros és Bácsa között, abban a körforgalomban, ahol az EYOF kocka található. Ennek a munkának az előkészítése zajlik jelenleg. A képviselő kiemelte továbbá a Pinnyédre kivezető út átadását, a Gyárváros és Likócs közötti, valamint a Régi Szentiváni út melletti kerékpárút kiépítését.

Az országgyűlési képviselő folyamatosan tartja a kapcsolatot a lakossággal, de az önkormányzattal is. “Sok jelzést kapok a lakosságtól, ezekben az ügyekben igyekszem mindig segíteni. Nagyon fontos ugyanakkor a városvezetéssel való kapcsolat is. Heti szinten egyeztetünk dr. Dézsi Csaba Andrással, nem mindig értünk egyet a polgármester úrral, de szerencsére mindent meg tudunk beszélni. Egy egyeztetés kapcsán döntöttünk végül a fizetős parkolók kérdéséről is” – fogalmazott Simon Róbert Balázs.

A fejlesztésekre visszatérve szóba került az orvosi rendelők felújítása is, valamint az Insula Lutherana evangélikus tömb komplex beruházása. “A történelmi egyházak mindegyike jelen van Győrben, melyek folyamatosan fejlődnek. A református egyház központi forrásból bölcsődét épít, a Bazilika komplex felújítása is zajlik, valamint a Prohászka iskola és óvoda átalakítása is folyamatban van, az iskolához kapcsolódóan egy tornacsarnok is épül. A bencésekről sem szabad megfeledkezni, a barokk templom megújult, a Lloyd palotában tantermek kialakítása zajlik, a földszinten pedig egy sörfőzdét adtak át nemrégiben” – ismertette a képviselő.

A fürdő és a strand átépítése került fókuszba, hiszen ennek a projektnek az egyik szorgalmazója volt Simon Róbert Balázs.

“Győriek vagyunk, szeretjük a városunkat, hazánk egyik legszebb pontján fekvő fürdő épül. 2023 tavaszára elkészülhet a fejlesztés, mely turisztikai vonzerőt is betölt a jövőben!” – fogalmazott.

Az év legnagyobb fejlesztése lehet a Kuopio parkban épülő parkolólemez. “Adyváros és a lakótelepek legnagyobb problémája, hogy szeretné mindenki biztonságban elhelyezni a járművét. Kara Ákos képviselő úrral közösen léptünk fel annak érdekében, hogy megkapjuk a központi forrást a fejlesztéshez. Közel 200 új parkolóhely létesülhet úgy, hogy megmarad a zöldterület” – mondta a képviselő. Hallgatói kérdésre reagálva azt is elárulta, hogy Kara Ákossal azon dolgoznak, hogy aki a körzetben lakcímkártyával rendelkezik, annak a parkolólemez használata ingyenes legyen.

A közelgő választások kapcsán a képviselő hangsúlyozta, hogy 16 éve van jelen a közéletben, ez a második ciklusa országgyűlési képviselőként. “Úgy gondolom a munkát el kell végeznünk, ez a munka pedig nem most kezdődik, hanem évek óta folyamatosan tart, én ebben a kitartó munkában hiszek. Soha nem szabad lebecsülni az ellenfelet, de mi önmagunkkal vagyunk elfoglalva, szeretnék kimaradna a sárdobálásból. Korrekt, kemény munkával eltöltött időszak kezdődik, ehhez szeretném tartani magam a csapatommal. Támogatnak a képviselők és a polgármester úr is” – fogalmazott Simon, majd hozzátette, hogy a legutóbbi választáson 25 ezer szavazatot kapott, melyet ezúton is köszön a győrieknek. Természetesen emberileg vannak nehéz időszakok az életében, de ezeken mindig sikerül átlendülnie a családjának és a munkatársainak köszönhetően.

Fejlesztésekkel indult és zárult a beszélgetés. A hamarosan épülő mentőállomásról esett szó végezetül. Mint kiderült évekkel ezelőtt a Modern Városok Programba került be ez a fejlesztés, Kara Ákos pedig sokat lobbizott a projektért. “Hamarosan megindulnak a munkálatok, ezzel párhuzamosan jómagam egy olyan közlekedési beruházáson dolgozom, ami Bácsát és Gyárvárost fogja összekötni, egy új Mosoni-Duna híddal. Feladat van bőven, de megyünk tovább az úton” – zárta szavait Simon Róbert Balázs.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #beruházás | #fejlesztés | #választás |
likeold
a fb oldalunkat