Hirdetés
Fejlesztés

Nyárra kész a felújított Reptéri út

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.31. 11:05

Nyárra elkészül a Reptéri út régóta várt felújítása, ezt mondta a Győr+ Médiának a város országgyűlési képviselője. Simon Róbert Balázs kiemelte, több mint 800 millió forintból útfelújítás és kerékpárút-építés is zajlik az érintett szakaszon. A beruházás egy TOP-projekt keretében készül, és jóval biztonságosabbá teszi majd a közlekedést a forgalmas Reptéri úton. A képviselő hangsúlyozta, időarányosan jól állnak a munkálatokkal, így a tervek szerinti befejezési határidőt, július elsejét, tartani is tudja a kivitelező.

Hirdetés

„Tavaly ősszel számoltunk be arról, hogy egy TOP-projekt keretében végre elindulhat a rendkívül forgalmas Reptéri út felújítása, azóta pedig folyamatosan megy a munka az érintett szakaszon” – számolt be a Győr+ Médiának Simon Róbert Balázs. „Az utat, több mint 1100 méter hosszan újítják fel, a Martin utcától egészen a Hűtőház útig, mellette pedig egy több mint 2200 méter hosszú, kétirányú kerékpárút is épül” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„A munkák időarányosan jól haladnak, hiszen szemmel láthatóan, látványosan szépül a Reptéri út, amelynek tervezett befejezési határideje július eleje” hangsúlyozta a politikus. „Az útfelújítás és a kerékpárút építés mellett a csapadékvíz-elvezetést is megoldják ezen a szakaszon és a közvilágítást is kiépítik az út mentén, de az autóbusz megállópár is jóval rendezettebb lesz” – emelte ki Simon Róbert Balázs.

„Nagyon forgalmas ez az utca, a személyautókon kívül sok tehergépjármű is halad erre, illetve a környéken sok cég és vállalkozás működik, ahová rengetegen járnak biciklivel, azt hiszen nem kell magyarázni, miért fontos a Reptéri út felújítása” – zárta szavait a képviselő.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #közlekedés | #útfelújítás |
Hirdetés