Hirdetés
Beruházás

Szigethy út: több mint 100 millióból modernizálták

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2021.12.03. 10:50

Elkészült a Szigethy Attila út, Kodály Zoltán utca és Ifjúság körút közötti szakaszának teljes körű felújítása. A több mint 100 millió forintból megvalósult fejlesztést egy ideje már birtokba vették a közlekedők, de hivatalosan csak pénteken adták át. Az érintett szakaszon újjáépítették a szegélyeket, kicserélték az aszfaltot, új víznyelőket építettek be és az útburkolati jeleket is felfestették.

Hirdetés

„Összességében egészen jó munkát végzett a kivitelező, néhány apróbb hibát azonban észrevettem és jeleztem is, hogy azokat mindenképpen ki kell javítani – mondta a Győr Plusznak dr. Dézsi Csaba András. „A munkát elvégezték, ki is lettek fizetve, én viszont a város vezetőjeként nem engedhetem meg, hogy pontatlanságok maradjanak, ezért intézkedtem, hogy azonnal orvosolják a problémákat” – tette hozzá a polgármester.

Fotó: O. Jakócs Péter

„A Szent István út mellett a Szigethy Attila út a legforgalmasabb észak-déli közlekedő út Győrben és bizony a felület minősége már hagyott némi kívánnivalót, terveztük is egy ideje a felújítást, amire most találtunk forrást” – emelte ki Simon Róbert Balázs. „Egy nagyobb TOP-projekt keretében, annak első ütemeként készült el az érintett szakasz, több, mint 100 millió forintból.” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Hirdetés

„Ez a szakasz elkészült, a közlekedők egy ideje már birtokba is vehették, most a legfontosabb hír, hogy hamarosan folytatódik az útfelújítás az Ipar utcában” – mondta Kara Ákos. „Ha az időjárás engedi, néhány nap múlva az Ipar úton is munkába lendülnek a gépek, hiszen ennek a projektnek a második része is készül, hogy még komfortosabb környezetet tudjunk biztosítani a győri családoknak.” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

„Örülök, hogy elkészült ez a szakasz, az pedig külön öröm számomra, hogy az elmúlt években szinte minden fontosabb utcát fel tudtunk újítani a körzetemben – emelte ki Radnóti Ákos. Még a Földes Gábor utca modernizálása van hátra, de ezt is meg fogjuk oldani, de addig is köszönöm polgármester úr és az országgyűlési képviselők segítségét, hogy megvalósulhatott az újabb adyvárosi beruházás” – fogalmazott az alpolgármester, aki egyben a körzet önkormányzati képviselője is.

Fotó: O. Jakócs Péter

„Nagy munkát végzett a kivitelező, közel 1000 köbméter aszfaltot építettek be az érintett szakaszon – mondta a Győr Plusznak az Útkezelő Szervezet megbízott intézményvezetője. „Bár nagyon pontos munkát végzett a vállalkozó, egy-két apróbb hiba azért becsúszott a kivitelezésbe, ezeket azonban rövid időn belül orvosolják, így lesz teljes ez a több mint 100 milliós projektrész, aminek folytatásaként az Ipar úton zajlik majd a munka, a tervek szerint  egészen jövő júniusig” – zárta szavait Máthé-Tóth Péter.

Fotó: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Zombai- Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #híradó | #útfelújítás |
likeold
a fb oldalunkat