Hirdetés
Beruházás

Jelentős infrastrukturális fejlesztések valósultak meg Győrben

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.12.10. 10:53

A Zöld utca és a Nefelejcs köz felújítása is befejező szakaszába lépett.

Hirdetés

Befejezéséhez érkezett a Győr-Szabadhegyen található Zöld utca felújítási munkálatait lehetővé tevő, több mint 162 millió forintos támogatásból megvalósuló projekt. A felújított szakasz a Zöld utcának a Jereváni úttól induló 443 méter hosszú útszakaszát foglalja magába a Szőnyi Márton utcáig.

A kivitelezés során megtörtént a Zöld utca érintett szakaszán a járdák, kapubehajtók felújítása, valamint a parkolási lehetőségek bővítése, illetve az utcaszakasz teljes szélességű, a csapadékvíz elvezetési rendszert is magába foglaló felújítása, az elhasználódott, elöregedett kopóréteg cseréje. A beruházással érintett útszakasz felújítása során a mellette futó járdaszakasz felújítása is megtörtént 440 méter hosszúságban a korábban már meglévő közös felületű gyalog- és kerékpárút helyreállításával együtt.

Hirdetés

Az utca bal oldalán (a társasházak felöli oldalon) összesen 37 darab, az utca jobb oldalán (családi házak felöli oldalon) összesen 27 darabb parkoló épült. A tervezett beavatkozások miatt összesen 10 darabb fát kellett kivágni, melyek pótlására a beruházás keretén belül összesen 44 darabb facsemete ültetésére került sor.

A „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Zöld u.)” című, TOP-6.1.5-16-GY1-2020-00008 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósult meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata. A támogatás összege: 162.383.867 Ft.

A Nefelejcs köz. Fotó: Marcali Gábor

A Nefelejcs köz is megszépült

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nefelejcs köz infrastrukturális fejlesztésére.

A projekt keretében egy innovatív, kulturális-közösségi funkciójú térként megújult a közösségi programok helyszínéül szolgáló Nefelejcs köz. A tér felújítása során 863 m2-en megtörtént a térburkolat felújítása és cseréje, lehetővé vált a térről nyíló Ispita épület akadálymentes megközelítése, valamint sor került a Rómer Ház melletti terasz kialakítására is.

Elsődlegesen a Rómer Ház által szervezett programok színesítését, új programok indítását teszi lehetővé a felújítás. Az intézmény kinőtte ugyanis a rendelkezésre álló belső tereket, így új perspektívaként a felújított tér teljes körű kihasználásával a szabadtéri programok számának növelése is lehetővé vált.

Az térburkolat felújítása mellett a projekt keretében a Rómer Ház számára a kulturális, közösségi programok lebonyolításához új mozigép került beszerzésre.

„A Nefelejcs köz infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00490 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósult meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata. A támogatás összege: 180.000.000 Ft.

likeold
a fb oldalunkat