Tárgyadományokat gyűjtenek

Ezek vásárlásával segíthetnek leginkább a menhelynek

Bodrogi Sára Ács Tamás
2022.11.25. 16:53

A Győri Állatmenhelyen sosem elég a segítségből, hiszen rengeteg árva állatnak viselik gondját nap mint nap, s ez nem kis kihívás, nem beszélve az egyre növekvő kiadásokról. A jelenlegi gazdasági helyzet ugyanis még inkább azt eredményezi, hogy a támogatókra kell hagyatkozniuk, hogy semmiben se kelljen hiányt szenvedniük védenceiknek.

Korábbi cikkünkben már részletesen kifejtettük, mekkora terhet ró a jelenlegi gazdasági helyzet a menhelyre, s mennyivel növekedtek meg az éves költségeik. Ettől függetlenül erőn felül is igyekeznek mindent megadni a cicáknak és kutyáknak, de azért, hogy ez sikerüljön is nekik, folyamatosan nagy szükségük van az állatbarátok segítségére. Épp ezért indították útjára Mozijegy kampányukat is, amelynek keretein belül havonta egy mozijegy árával, 2229 forinttal állhatnak melléjük a jótékonykodni vágyók.

Az anyagi támogatáson túl, akik szeretnék, tárgyadományokkal is segíthetik az állatok ellátását. A menhely most egy Facebook-bejegyzésben kért segítséget, amelyben részletesen olvashatjuk, mire lenne a legnagyobb szükségük. Ezek között ezúttal a hipoallergén kutyatáp és a macskaalom szerepel, s ha valakinek nincs arra lehetősége, hogy ezeket megvásárolja és személyesen juttassa el hozzájuk, kérik, hogy az áruk átutalásával álljanak melléjük.

A témában Nagy Pétert, a Győri Állatmenhelyet üzemeltető Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagját is megkérdeztük, aki megkeresésünkre elmondta, egyre több a különleges étrendet igénylő állat él a menhelyen, mindig van négy-öt olyan kutya, akiket hipoallergén táppal kell etetniük. Hozzátette, ezekhez a tápokhoz ráadásul többszörös áron juthatnak hozzá, mint a sima kutyatápokhoz, ezért is nagy segítség, ha ezek vásárlásával támogatja valaki őket. Nagy Péter arra is kitért, hogy a macskaalomból, mint mindig, most is sok fogy, így arra is nagy szükség van náluk az állatok mindennapi ellátásához.

Ahogy az a közösségi oldalukon áll, hálásan köszönik, ha valaki tárgyadományként hipoallergén kutyatápot vagy macskaalmot juttat el hozzájuk, de az is nagy öröm, ha azt a pénzt, amit ezek vásárlására szánnának, átutalják a menhely számlájára.

Amennyiben az utalást választják, az alábbi adatokra lesz szükségük:

Bankszámlaszám: 10200249-33018676 (K&H)

Nemzetközi pénzforgalmi adatok:
Kedvezményezett: Emberek az Állatokért Alapítvány
IBAN: HU10 1020 0249 3301 8676 0000 0000
Swift/BIC kód: OKHBHUHB Bank: K&H Bank
Közlemény: hypoallergenic táp és/vagy macskaalom

A Győri Állatmenhelyen folyamatosan várják az örökbefogadókat is. Győr+ Mancsok rovatunkkal a menhely lakóinak mielőbbi otthonra találását szeretnénk segíteni. Jelenleg több bemutatott kutyusunk is várja a gazdit, Bianka, Félix, Marco, Honey, Mylo és Aladdin. Illetve egy cicus, Niki is szeretne végre hazamenni. Ismerkedjenek meg velük is!