Címke: hulladékcsökkentés
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.02.19.

Szép siker a hulladékcsökkentési héten

Ismét rangos elismerést kapott a győri önkormányzat az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozatban. A közigazgatási kategóriában városunk második helyezést ért el a „Kevesebb hulladék, nagyobb újrahasználat. Adni mindig jó!” című 2023-as projekttel. Az elismerő oklevelet dr. Raisz Anikó, a környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár nyújtotta át dr. Laczkovits-Takács Tímea alpolgármester és Herman Etelka környezetvédelmi osztályvezető részére.

Győr+ 2024.02.16.

Rangos elismerések Győrnek

Ismét rangos elismerést kapott a győri önkormányzat az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozatban.

Győr+ 2023.12.05.

Kevesebb hulladék, több újrahasználat

Sikeres volt az Európai Hulladékcsökkentési Hét, mely városunkban idén a győri önkormányzat részéről a WHO Egészséges Városok Programiroda és a Környezetvédelmi Osztály szervezésében valósult meg.

Szöveg és fotó: Szentgyörgyi Anna 2023.11.21.

Mi fán terem a méhviaszos kendő?

A csomagolás fókuszával meghirdetett Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából körülnéztem a konyhámban, mi az, amivel valóban eredményesen csökkentem háztartási hulladékunkat és mi az, amiben még fejlődnöm kell. Büszkén nyugtáztam, hogy a méhviaszos kendők használata nálunk a családban sikersztori. Cikkemben annak jártam utána, hogyan készülnek ezek a termékek, miért népszerűek és Győr környékén hol lehet megbízható forrásból beszerezni őket – mert nem mindegy, mibe csomagolom, amit megeszek. 

Győr+ 2023.01.26.

Rangos környezetvédelmi elismerést kapott az önkormányzat

Ismét rangos környezetvédelmi elismerést vehetett át a győri önkormányzat. A 2022-ben meghirdetett Hulladékcsökkentési Hét „Hasznosítsd újra, a textil több élete” elnevezésű akciója ugyanis első helyezést ért el. A Szentendrén megtartott ünnepségen a díjat Dr. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára adta át.

J. Kovács Andrea 2023.01.25.

Első helyezés a hulladékcsökkentési programban

Országos első helyezést ért el a „Hasznosítsd újra, a textil több élete” című munkájával a győri önkormányzat Környezetvédelmi Osztálya. A nyertes programot a tavaly ősszel megrendezett Hulladékcsökkentési Hétre készítették a szakemberek. Az előzményekről Herman Etelka osztályvezetővel beszélgettünk.

J. Kovács Andrea 2022.11.20.

Hulladékcsökkentés az élhetőbb környezetért

Az élhetőbb, tisztább környezetet és a környezetkímélőbb életmódot tűzték ki célul a hulladékcsökkentési hét megálmodói és szervezői. Idén november 19–27. között kapcsolódhatunk a programhoz.

J. Kovács Andrea 2022.11.17.

Tippek a textilhulladék csökkentésére

November 19-27. között zajlik a Hulladékcsökkentési hét, amelyet az élhetőbb, tisztább környezet érdekében rendeznek meg Európában 2009 óta. Az akcióhoz természetesen Győr is csatlakozott.

Hirdetés