Rangos környezetvédelmi elismerést kapott az önkormányzat

Győr+
2023.01.26. 15:48

Ismét rangos környezetvédelmi elismerést vehetett át a győri önkormányzat. A 2022-ben meghirdetett Hulladékcsökkentési Hét „Hasznosítsd újra, a textil több élete” elnevezésű akciója ugyanis első helyezést ért el. A Szentendrén megtartott ünnepségen a díjat Dr. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára adta át.

Radnóti Ákos városüzemeltetésért és környezetvédelemért is felelős alpolgármester elmondta: nagy büszkeség ez a díj, hiszen rövid idő alatt két rangos elismerést is átvehetett azon a területen, melyért alpolgármesterként felel.

„Legutóbb országos szakmai díjat nyertünk a Virágos Magyarország pályázaton, ahol Győr „Országos Arany Rózsa” díjat kapott, most pedig a 2022. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatában, közigazgatási szerv/hatóság kategóriában értünk el első helyezést. Mint a legutóbbi díjnál is, itt is szeretném megköszönni minden olyan kollégának, aki részt vett ebben, természetesen a Környezetvédelmi Bizottság elnökének, dr. Szálasy Lászlónak, illetve a Környezetvédelmi Osztály vezetőjének, Herman Etelkának, és szeretném megköszönni a lakosságnak is az együttműködést, örülök, hogy ezen a területen jól teljesítünk, cél az, hogy továbbra is eredményesek legyünk a városüzemeltetésben” – mondta az alpolgármester.

Nyitóképünkön Dr. Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára és Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere.

Korábban írtuk:

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid