Hulladékcsökkentés az élhetőbb környezetért

J. Kovács Andrea
2022.11.20. 11:47

Az élhetőbb, tisztább környezetet és a környezetkímélőbb életmódot tűzték ki célul a hulladékcsökkentési hét megálmodói és szervezői. Idén november 19–27. között kapcsolódhatunk a programhoz.

Hirdetés

Herman Etelka, a városi környezetvédelmi osztály vezetője lapunknak elmondta: Az európai hulladékcsökkentési hét minden évben november utolsó hetében zajlik. A kezdeményezést 2009-ben indították a fenntartható jövő érdekében. A résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Ez a kezdeményezés ösztönözni kívánja a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek mindennapi fogyasztási szokásaikra.

Városunk idén is csatlakozott a programhoz, hiszen Győrben nem csak beszélünk a környezetvédelemről, hanem teszünk is érte.

November 26-án, szombaton 9.00–12.00 óra között a vásárcsarnokban leselejtezett, maradék függönyanyagból készített bevásárlózsákokat osztanak. Szintén ezen a napon 14.00–18.00 óra között a BIOMIO üzletben (Lajta u. 31.) textilhulladékból bevásárlótáska és edényalátét készítése lesz szakmai segítséggel.

Az érdeklődők hasznos tanácsokat is kapnak a hulladékmentes életmód kialakításához. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges: https://zoldgyor.hu/hulladekcsokkentesi-het/

Hirdetés