Címke: gasztronómia
Hirdetés
Szigeti Sándor 2025.06.15.

Kajárpéci fiúból életműdíjas mesterszakács

A Nemzeti Gasztronómiai Szövetség életműdíját vehette át Edvi László. A Venesz-díjas séf jelenlegi munkahelyén, a kamarai étteremben adott nekünk exkluzív interjút.

Győr+ 2025.05.28.

A tenger zamata a tányéron

Ha van étel, amiben egy egész térség napfényes hangulata, fűszeres illata és tengeri frissessége is koncentrálódik, az bizony a mediterrán halleves.

Győr+ 2025.05.28.

Juice – izgalmas programok, izgalmas helyszínen

Pénteken kezdődik, és szeptember végéig várja a vendégeket, látogatókat a Radó Matiné Győrben. Az évek óta rendkívül sikeres rendezvénysorozat a gasztronómia szerelmeseinek igazi ízutazást tartogat, kiegészülve kulturális programokkal, az első hétvégén pedig egy különleges közösségi élménnyel.

Győr+ 2025.05.27.

Meccsekkel startol a matiné!

Helló, helló Matinésok! Reméljük hozzánk hasonlóan vártátok a pillanatot, hogy 2025-ben is felgyúljanak a színes fényfüzérek és városunk egyik legromantikusabb csücskében, faházak autentikus miliőjében, a Radó-szigeten találkozzunk. Nem is akárhogyan startolunk, a kézilabda keríti hatalmába hétvégén a színes parkot.

Győr+ 2025.05.26.

A Dörgicsei Mandulás lett az Év Fagylaltja!

A Magyar Cukrász Ipartestület szervezésében idén is folytatódott az Év Fagylaltja verseny országjáró „roadshow”, melynek ezúttal Hajdúszoboszló adott otthont. A nagy népszerűségnek örvendő verseny célja a hagyományos kiváló minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva a vendégekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

Győr+ 2025.05.19.

Idén 20 éves a Ladikos Fesztivál!

Különleges zenei és tánc produkciókkal, gasztronómiai érdekességekkel és kézműves bemutatókkal, illetve vásárral várják a jubileumi rendezvényre az érdeklődőket a mecséri Duna parton a XX. Ladikos Fesztiválra június 13-14-én. Az igazi „Ladikos hangulatot” a zene, a tánc, a vásári komédiások, fotó- és képzőművészeti előadások, kézműves foglalkozások, gasztronómiai különlegességek, borkóstolók és kézműves sörök bemutatása mellett válogatott fellépők teremtik meg idén is.

Szigeti Sándor 2025.05.19.

A városházán ebédeltünk

Frekventáltabb helyen nem is lehetne, mégis kevesen tudják, milyen jó kis menüs étterem működik a győri városháza fél-földszintjén. Amely ráadásul mindenki előtt nyitott!

Kárpát Zsolt 2025.05.18.

„Kétszínű spárga” lazaccal, hollandi mártással és újburgonyával

Ahogy megérkezik a tavasz, nemcsak a természet újul meg, hanem a konyhánk is. Ilyenkor előtérbe kerülnek a zsenge, friss alapanyagok, mint a spárga vagy az újburgonya – ezek tökéletesen harmonizálnak a szezonális halfogásokkal. A következő recept egyszerre elegáns és letisztult, mégis könnyen elkészíthető otthoni körülmények között is.

Hirdetés