Kajárpéci fiúból életműdíjas mesterszakács
A Nemzeti Gasztronómiai Szövetség életműdíját vehette át Edvi László. A Venesz-díjas séf jelenlegi munkahelyén, a kamarai étteremben adott nekünk exkluzív interjút.
A Nemzeti Gasztronómiai Szövetség életműdíját vehette át Edvi László. A Venesz-díjas séf jelenlegi munkahelyén, a kamarai étteremben adott nekünk exkluzív interjút.
Ha van étel, amiben egy egész térség napfényes hangulata, fűszeres illata és tengeri frissessége is koncentrálódik, az bizony a mediterrán halleves.
Pénteken kezdődik, és szeptember végéig várja a vendégeket, látogatókat a Radó Matiné Győrben. Az évek óta rendkívül sikeres rendezvénysorozat a gasztronómia szerelmeseinek igazi ízutazást tartogat, kiegészülve kulturális programokkal, az első hétvégén pedig egy különleges közösségi élménnyel.
Helló, helló Matinésok! Reméljük hozzánk hasonlóan vártátok a pillanatot, hogy 2025-ben is felgyúljanak a színes fényfüzérek és városunk egyik legromantikusabb csücskében, faházak autentikus miliőjében, a Radó-szigeten találkozzunk. Nem is akárhogyan startolunk, a kézilabda keríti hatalmába hétvégén a színes parkot.
A Magyar Cukrász Ipartestület szervezésében idén is folytatódott az Év Fagylaltja verseny országjáró „roadshow”, melynek ezúttal Hajdúszoboszló adott otthont. A nagy népszerűségnek örvendő verseny célja a hagyományos kiváló minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, annak érdekében, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva a vendégekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
Különleges zenei és tánc produkciókkal, gasztronómiai érdekességekkel és kézműves bemutatókkal, illetve vásárral várják a jubileumi rendezvényre az érdeklődőket a mecséri Duna parton a XX. Ladikos Fesztiválra június 13-14-én. Az igazi „Ladikos hangulatot” a zene, a tánc, a vásári komédiások, fotó- és képzőművészeti előadások, kézműves foglalkozások, gasztronómiai különlegességek, borkóstolók és kézműves sörök bemutatása mellett válogatott fellépők teremtik meg idén is.
Frekventáltabb helyen nem is lehetne, mégis kevesen tudják, milyen jó kis menüs étterem működik a győri városháza fél-földszintjén. Amely ráadásul mindenki előtt nyitott!
Ahogy megérkezik a tavasz, nemcsak a természet újul meg, hanem a konyhánk is. Ilyenkor előtérbe kerülnek a zsenge, friss alapanyagok, mint a spárga vagy az újburgonya – ezek tökéletesen harmonizálnak a szezonális halfogásokkal. A következő recept egyszerre elegáns és letisztult, mégis könnyen elkészíthető otthoni körülmények között is.
„Kétszínű spárga” lazaccal, hollandi mártással, és újburgonyával.
Ízek és színek a növényi étkezésben.