Őszi kompót
Soha nem láttam, nem hallottam, egresnek hittem, mégis a nemes szőlőnkből készül ez az egyszerű, gazdaságos kompót, amit egy édesanyától tanultam.
Soha nem láttam, nem hallottam, egresnek hittem, mégis a nemes szőlőnkből készül ez az egyszerű, gazdaságos kompót, amit egy édesanyától tanultam.
Rohanásban jól jöhet egy laktató főétel, ami gyorsan elkészül és népszerű ízeket tartogat magában.
Elrajtolt a Győr+Televízió új gasztro-magazinja, a Konyhatörténetek! Mutatjuk az első adást!
Az elkészítése egyszerű és most költséghatékony. Tegyünk el télre minél több nyári finomságot.
Nem lesz édes, csak ízes. Fokhagymával, lila hagymával és borssal mennyei a sertéstarja. Újdonság lehet az ünnepek sültjei között.
Havonta egy alkalommal őstermelők kínálják portékáikat a Dunakapu téren, a Védd a helyit, Vedd a Kisalföldit! elnevezésű vásáron.
Friss, óriási kifli sok ropogós zöldséggel, ami nem csak laktató, de tápláló is. A vasútállomásokon, buszmegállókban „Bagetéria” néven találjuk a helyet, ahol rengeteg finomság közül válogathatunk.
Még mindig a rozé a legkedveltebb nyári bor, de már kezd alábbhagyni a korábbi lendülete. Ezt mondták Híradónknak győri borkereskedők.
Szent Benedek elképzelése nyomán a bencés monostorok a vendégfogadás és a találkozás helyei. Pannonhalma szándéka szerint a vendégség mélyebb az egyszerű találkozásnál: annak felfedezése, hogy a találkozás és a befogadás tapasztalata átformál vendéget és vendéglátót egyaránt.
Illatok, ízek és egyben gondolatok jelennek meg egyszerre, ha belekóstolunk egy islerbe, egy barackos lepénybe vagy egy csokis piskótába.