Ha van étel, amely egyszerre testesíti meg a magyar konyha gazdagságát és a modern gasztronómia játékosságát, akkor ez a fogás az. A rozéra sütött kacsamell hízott májjal önmagában is ünnepi élmény, de a chillis mangó chutney, a fondant burgonya és a mézes–balzsamecetes narancsmártás együtt olyan harmóniát hoz, amely bármely éttermi tányéron megállná a helyét.
4 db kacsamell filé
Só
Bors
Fokhagyma
Kakukkfű
Rozmaring
40dkg hízott kacsamáj
Chutney-hoz:
35 dkg mangó (friss, mirelit vagy konzerv)
10 dkg salotta
2 ek olívaolaj
Chilli
Ánizs
Fahéj
Szegfűszeg
Gyömbér
5% gyümölcs ecet (alma, birsalma, málna…)
Só
Bors
Fondant burgonyához:
60 dkg burgonya
10dkg vaj
Zöldség alaplé
Só
Bors
Mártáshoz:
4 dl frissen facsart narancslé
1 dkg méz
2 ek sötét balzsamecet
Só
Keményítő
Csillagánizs 3 db
Egész fahéj 2 db
1 lime héja
Szegfűbors 5 db
Szegfűszeg 8-10 db
Só