Címke: recept
Hirdetés
Hatt Róbert–Kárpát Zsolt 2025.11.30.

Ünnepi kacsamell modern köntösben

Hatt Róbert, a Gyirmót Sport és Wellness Hotel Arundo éttermének séfje az Ízfaktor konyhájában ezúttal kacsamellet készít. A rozéra sütött kacsamell hízott májjal önmagában is ünnepi élmény, de a chilis mangóchutney, a fondant burgonya és a mézes-balzsamecetes narancsmártás együtt olyan harmóniát hoz, amely bármely éttermi tányéron megállná a helyét.

Győr+ 2025.11.27.

Ünnepi kacsamell modern köntösben

Ha van étel, amely egyszerre testesíti meg a magyar konyha gazdagságát és a modern gasztronómia játékosságát, akkor ez a fogás az. A rozéra sütött kacsamell hízott májjal önmagában is ünnepi élmény, de a chillis mangó chutney, a fondant burgonya és a mézes–balzsamecetes narancsmártás együtt olyan harmóniát hoz, amely bármely éttermi tányéron megállná a helyét.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2025.11.20.

Ősz a konyhában – zellersaláta, a novemberi vitaminbomba

A zellersaláta finom, egészséges, ráadásul könnyen elkészíthető és olcsó. Sokan mégis ódzkodnak tőle, de ez általában csak addig tart, amíg bele nem kóstolnak a friss ízű, könnyű nyers ételbe.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2025.11.13.

Téli gyümölcssaláta

A késő őszi napok szürke egyhangúsága ráül az ember lelkére, s a hideg, nyirkos időben könnyebben megbetegszünk. Ilyenkor kiemelten fontos az immunrendszer erősítése. A vitaminpótlás egyik legfinomabb módja a gyümölcsfogyasztás. Ennek ellenére sok családban alig-alig kerül az asztalra, s általában a gyerekek is jóval kevesebbet esznek az ajánlott napi 400 grammos mennyiségnél.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2025.11.06.

Ősz a konyhában: Édes-savanyú paprika

Bár a befőzés elsősorban nyári tevékenység, de szinte mindig lehet rá alkalmat találni. Az enyhe időnek köszönhetően beérett a kertben egy nagy tálnyi vastaghúsú paprika, a kamra polcain viszont még akadt egy kis hely. Így aztán a saját termést kipótoltam a piacon vásárolt piros pritaminnal és egy óra alatt elkészítettem ezt a kiváló savanyúságot. Az ecetes paprika jó választás különféle pecsenyék mellé, de remek kiegészítője a szalámis, kolbászos hideg vacsoráknak is.

Hatt Róbert–Kárpát Zsolt 2025.11.02.

A kijevi jérce új élete

Hatt Róbert, a Gyirmót Sport és Wellness Hotel Arundo éttermének séfje az Ízfaktor konyhájában ezúttal kijevi jércemellet készített, természetesen modern köntösben – pankó morzsával, selymes burgonyapürével és egy csipetnyi magyar leleménnyel. Ropogós aranykéreg, lágy, vajjal telt belső és egy falatnyi savas meglepetés: az ecetes szilva.

Hatt Róbert - Kárpát Zsolt 2025.10.30.

A kijevi jérce új élete

A kijevi jércemell a klasszikus konyhaművészet egyik ismert fogása, amely most újragondolt formában tér vissza a magyar asztalokra. Az Ízfaktorban kiderül, hogyan készül a pankó morzsával bevont, vajtöltelékkel gazdagított jércemell, amelyet selymes burgonyapürével és friss ecetes szilvával tálalnak.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2025.10.30.

Ősz a konyhában – Süssünk együtt!

Az őszi szünet kiváló lehetőséget nyújt gyermekeinknek a konyhában való ügyeskedésre. Ha érdeklődik, segítsünk, de engedjünk teret az önálló munkának. Nem baj, ha nem lesz tökéletes a végeredmény.

Győr+ 2025.10.30.

Kijevi jérce az Ízfaktorban

A kijevi jércemell a klasszikus konyhaművészet egyik jól ismert fogása, amely most újragondolt formában térhet vissza a magyar asztalokra.

Szöveg és fotó: J. Kovács Andrea 2025.10.23.

Ősz a konyhában – Mini vajas kenyérkék

Néhány éve vendégségben kínáltak ezzel a péksüteménnyel. Íze különösen finom, állaga és külleme egyaránt tetszetős. Azonnal elkértem a receptet, kedves vendéglátóm pedig lelkesedésemet látva, csomagolt nekem. Kiderült, hogy másnap is tökéletes, ezért remek választás reggelire, tízóraira sőt akár hosszabb utazások szendvicsalapanyagaként is megállja a helyét.

Hirdetés