Hirdetés
Reggeli vizit

Reggeli vizit: „Magasabbak az elvárások Győrben, mint korábban”

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.09.30. 08:47

A szokásoknak megfelelően, ezen a csütörtökön is vendégként köszönthettük a Győr+ Rádió stúdiójában dr. Dézsi Csaba Andrást, aki kéthetente polgármesteri vizitre érkezik.

Hirdetés

Az adás elején szó esett Pihéről, Győr város kakasáról, aki tegnap az egyik országos kereskedelmi rádióban is bemutatkozott, nagy sikerrel. Dr. Dézsi Csaba András elmondta: egy ilyen alkalom mindig remek lehetőség arra, hogy Győr értékeire irányuljon a figyelem.

A városba érkezik egy egyedülálló Munkácsy-kiállítás, amely október 15-én nyílik meg. „Olyan Munkácsy festmények is szerepelnek majd a tárlaton, amelyek korábban soha nem voltak még láthatóak nyilvános kiállításon” – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Ezt követően a Győrben zajló útfelújításokról esett szó. Dr. Dézsi elmondta: sokkal magasabb a minőségi kontroll, mint korábban volt, kettő utat emiatt fel kellett bontani, mert minőségileg nem voltak megfelelőek: „Úgy látszik, a kivitelezőknek még hozzá kell szokniuk, hogy mások az elvárások Győrben, mint korábban” – jegyezte meg a város első embere.

Fotó: Ács Tamás

Csütörtök van, így ma újabb érmeosztás következik az Olimpiai Sportparkban. A 750-es Győr érme továbbra is rendkívül népszerű. A polgármester megismételte: a fiatalok Győrhöz kötődését szeretnék erősíteni az érmék átadásával. Újra felvetődött, hogy az idősebbek is kaphatnának a jubileumi év alkalmából kibocsájtott fizetőeszközökből. „Természetesen az idősebb generáció munkáját is elismerjük, erre valók a város által alapított díjak és elismerések” – tette hozzá dr. Dézsi.

Közgyűlés volt a héten, amelyet ezúttal is élőben lehetett követni dr. Dézsi Csaba András hivatalos Facebook oldalán.Ez is a nyitott városháza program egyik fontos része, hiszen az emberek élőben nyomon követhetik és pontosan láthatják, mi történik a győri közgyűlésen.” – hangsúlyozta.

Fotó: Ács Tamás

Győr polgármestere a közgyűlésen meghozott döntésekkel kapcsolatban felidézte: az ülésen Prédl Antalt választották meg a Győr-Szol Zrt. új vezérigazgatójának.

A rövid szünet után a győri kulturális negyed témája került elő, amelyről a tegnapi Kormányinfón is szó volt.

„Egy modern Győr városrészt építenénk, amely egy komplex, jól előkészített fejlesztés. Szerepel benne többek között a gyárvárosiak gyalogos bejutását megoldó promenád, egy zöld sziget, parkosítás, rekreációs helyszínek kialakítása, és egy közlekedési múzeum is. Holnap érdemes lesz figyelni a Facebook-oldalamat, ahol közzéteszem a terveket, hogy a győriek is elmondhassák róla a véleményüket.”

A korábban elrendelt győri építési változtatási tilalmat felfüggesztette a Kúria október 31-étől. Dr. Dézsi Csaba András ezzel kapcsolatban az adásban megismételte: túlépített Győr, kevés a parkoló, több zöld felületre lenne szükség, hogy hosszútávon is élhető maradjon a város, városvezetőként neki ezt az álláspontot kell képviselnie. A polgármester elmondta: ha szükséges, újra elrendelik a változtatási tilalmat, és sajnálja, hogy ez a kérdés jogvita tárgyává vált. „Nem az építkezések, hanem a túlépítkezések ellen vagyunk” – szögezte le dr. Dézsi.

Zárásként Győr polgármestere mindenkinek a figyelmébe ajánlotta a legendás Status Quo zenekar alapító dobosának, John Coghlannek és zenekarának győri koncertjét, amelyet október 30-án rendeznek meg az Olimpiai Sportparkban.

Kapcsolódó témák: #Győr | #közélet | #polgármesteri hivatal |
Hirdetés