Hirdetés
Bejelentés

Változtatási tilalom lép életbe Győrben

Fotó: Marcali Gábor
Garamvölgyi Imre
2021.05.07. 13:21

Módosította a polgármester a építési törvény helyi önkormányzati rendeletét, ezért május 8-tól változtatási tilalom lép életbe Győr teljes területén. Az intézkedésre azért volt szükség, hogy az önkormányzat megakadályozhassa az átgondolatlan, kizárólag a profit által vezérelt ingatlanberuházásokat a városban.

Hirdetés

„Győr nem ellensége a beruházásoknak, a célunk pont az, hogy minél több hasznos, élhető, szerethető ingatlanfejlesztést vonzunk a településünkre, ám a kizárólag a profitról szóló, sok esetben emberek átverését szolgáló építkezésre nincs szüksége a győrieknek” – mondta az új önkormányzati rendelkezést bemutató sajtótájékoztatón dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Az elrendelt változtatási tilalom a helyi építési szabályzat hatálybalépéséig, de legfeljebb három évig marad érvényben. A tiltás nem vonatkozik a nemzetgazdaság szempontjából kiemelt beruházásokra, az állami, önkormányzati beruházások területeire, az egészségügyi, szociális célokat szolgáló épületekre, valamint a családi-házas övezetekre.

Hirdetés

„Ezt a döntést azért hoztam meg, hogy Győrben ne valósulhassanak meg olyan beruházások, amelyek akadályozzák a város hosszú távú fejlődését, átgondolt és felelősségteljes terveket fogunk csak támogatni” – emelte ki Dézsi Csaba András.

A Győr+ kérdésére a polgármester elmondta, a korábbi szinte szabályozatlan építkezések, számtalan kárt okoztak eddig a városnak, a lakóparkokban nincs elég parkoló, hiányzik a zajvédelem, sok esetben még utakat sem épített a beruházó. Az új rendelkezés megakadályozza majd az ilyen építkezéseket a megyeszékhelyen.

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat