Címke: zöldgyőr
Hirdetés
Földvári Gabriella 2022.11.08.

Fákat kaptak az újszülöttek

A Győrkőcliget újabb, mintegy 80 facsemetével gyarapodott, melyeket kedden, a hagyományokhoz híven dr. Dézsi Csaba András polgármester, Szeles Szabolcs és Radnóti Ákos alpolgármesterek közreműködésével ültettek el a DAC-pálya mellett, a marcalvárosi kiserdő részeként.

Győr+ 2022.11.07.

Hulladékcsökkentési hét kreatív programokkal

Győr város vezetőségének kiemelten fontos a környezetvédelem, és emellett a lakosság szemléletformálása is, ezért a Hulladékcsökkentési héten az alábbi programokat tervezi.

Győr+ 2022.09.22.

Az Arrabona EGTC nélkül nem lenne teljes a II. Zöld Győri Klíma Expo

A Győr+ Rádióban Herkely Ákos beszélgetett Németh Tamással az Arrabona EGTC egyik igazgatójával, aki a hamarosan sorra kerülő „II. Zöld Győri Klíma Expo” egyik szakmai szervezője is. Érdekes beszélgetés szakmáról, környezetvédelemről, fenntarthatóság és hosszan lehetne még sorolni. Legjobb azonban, ha meghallgatják!

J. Kovács Andrea 2022.09.18.

Hulladékégetés szigorú szabályokkal

Szeptember 30-án megnyitja kapuit városunkban a II. Klíma Expo. A támogatók sorában találjuk a Győri Hulladékégető Kft.-t is, melynek ügyvezetőjével, Bálint-Marczali Dórával beszélgettünk.

J. Kovács Andrea 2022.08.31.

Betétdíjas palackok az élhetőbb világért

A szeptember végén nyíló II. Győri Klíma Expo kiemelt támogatója az Alcufer Kft. Horváth Ferenccel, a cég tulajdonos-ügyvezetőjével, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének elnökével beszélgettünk.

Győr+ 2022.04.15.

150 éves fák és magyar futrinkák

Három kilométeres tanösvényen élvezhetjük az öreg tölgyes jó levegőjét, hangulatát – tudtuk meg Szekeres Györgytől, a környezetvédelmi osztály referensétől.

J. Kovács Andrea 2022.03.19.

Végy egy jó ágdarálót!

Közeledik a tavasz, megkezdődnek a kerti munkák. Az első teendők közé tartozik a metszés és a rendrakás, ami együtt jár a zöldhulladék megszaporodásával.

J. Kovács Andrea 2022.02.27.

A hulladék érték!

Bár Magyarországon az uniós átlagnál kevesebb hulladékot termelünk, az egy főre jutó mennyiség így is meghaladja az 1 kilogrammot naponta. Jó hír, hogy egyre többen belátják: a kidobott hulladék érték, hiszen nagy része újrahasznosítható. Horváth Ferenccel, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének elnökével, az Alcufer Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével beszélgettünk.

J. Kovács Andrea 2022.02.19.

Munch: a magyar ételmentő

Vajon mi az? Jól jár vele az üzlet, a vevő és a környezet is. 2020-ban négy fiatalember megtalálta a választ erre a találós kérdésre.

J. K. A. 2021.11.20.

Csomagolás nélkül

Az alábbi és ehhez hasonló csomagolásmentes boltok elindulása talán kicsi, de fontos lépés a környezetvédelemben.

Hirdetés