Címke: zöldgyőr
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.01.20.

Idén sem lesz hiány zöld programokban

„Győr város vezetésének kiemelten fontos a környezet védelme, az állatvédelem, valamint a lakosság szemléletformálása, ezért számos ilyen jellegű programot sikerült végrehajtanunk az elmúlt évben” – nyilatkozta lapunknak Herman Etelka, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

Földvári Gabriella 2023.11.09.

Tovább zöldül a város

Idén összesen több mint 450 fával és mintegy 2800 cserjével gazdagodott városunk. Csütörtökön a Győrkőc ligetben ültettek el újabb fákat a városvezetők.

Mireider Máté 2023.04.20.

Rekordmennyiségű geotermikus hőt termeltek tavaly Győrben

A három termelő és két visszasajtoló kútból, a Bőnyi Hőközpontból és a mintegy 17 km hosszú geotermikus hőszállító rendszerből álló Győri Geotermikus Rendszer az elmúlt évben rekordmennyiségű, több mint 1 millió GJ hőenergiát termelt, melynek két legnagyobb felhasználója Győr városa és az Audi Hungaria Zrt. Ennek alkalmából Gyimóthy Dénes, a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke emlékplakettet adott át dr. Dézsi Csaba Andrásnak, Győr város polgármesterének, Alfons Dintnernek, az Audi Hungaria igazgatósága elnökének és Németh Zoltánnak, Győr-Moson-Sopron Vármegye Közgyűlése elnökének.

J. Kovács Andrea 2023.02.27.

Ökosikk a belvárosban

Sokan nem is sejtik, hogy a ruhaipar az egyik legkörnyezetszennyezőbb iparág a világon. Herman Etelkával, a Környezetvédelmi Osztály vezetőjével jártuk körül a témát.

Földvári Gabriella 2022.11.08.

Fákat kaptak az újszülöttek

A Győrkőcliget újabb, mintegy 80 facsemetével gyarapodott, melyeket kedden, a hagyományokhoz híven dr. Dézsi Csaba András polgármester, Szeles Szabolcs és Radnóti Ákos alpolgármesterek közreműködésével ültettek el a DAC-pálya mellett, a marcalvárosi kiserdő részeként.

Győr+ 2022.11.07.

Hulladékcsökkentési hét kreatív programokkal

Győr város vezetőségének kiemelten fontos a környezetvédelem, és emellett a lakosság szemléletformálása is, ezért a Hulladékcsökkentési héten az alábbi programokat tervezi.

Győr+ 2022.09.22.

Az Arrabona EGTC nélkül nem lenne teljes a II. Zöld Győri Klíma Expo

A Győr+ Rádióban Herkely Ákos beszélgetett Németh Tamással az Arrabona EGTC egyik igazgatójával, aki a hamarosan sorra kerülő „II. Zöld Győri Klíma Expo” egyik szakmai szervezője is. Érdekes beszélgetés szakmáról, környezetvédelemről, fenntarthatóság és hosszan lehetne még sorolni. Legjobb azonban, ha meghallgatják!

J. Kovács Andrea 2022.09.18.

Hulladékégetés szigorú szabályokkal

Szeptember 30-án megnyitja kapuit városunkban a II. Klíma Expo. A támogatók sorában találjuk a Győri Hulladékégető Kft.-t is, melynek ügyvezetőjével, Bálint-Marczali Dórával beszélgettünk.

J. Kovács Andrea 2022.08.31.

Betétdíjas palackok az élhetőbb világért

A szeptember végén nyíló II. Győri Klíma Expo kiemelt támogatója az Alcufer Kft. Horváth Ferenccel, a cég tulajdonos-ügyvezetőjével, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének elnökével beszélgettünk.

Hirdetés