Tizenötezer darab egynyári virágot kaptak a győriek

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2024.05.27. 11:28

Idén is meghirdette a győri önkormányzat a Győr-Szol Zrt.-vel közösen az egynyári virágok ingyenes adományozását. Összesen tizenötezer darab növény talált gazdára hétfőn, a virágosztáson.

Óriási volt az igény a virágok iránt, első körben tízezer darabot terveztek kiosztani a szervezők, de a nagy érdeklődésre tekintettel még ötezer egynyári virágra lehetett regisztrálni az állandó győri lakóhellyel rendelkező nagykorú polgároknak. Lakcímenként egy darab, húsz növényt tartalmazó egységcsomagot lehetett igényelni. 

Az egynyári virágokat hétfőn vehették át azok, akiknek elfogadták a regisztrációs igénylését. A 10 órás nyitáskor már sokan várakoztak az Eszperantó utca 32. szám alatt, a virágosztás helyszínén, ahová dr. Dézsi Csaba András polgármester is ellátogatott.

„Győr mindig is virágos város volt, sokat is teszünk azért, hogy ez így maradjon. Tavaly, a 30. Virágos Magyarország országos fődíját, a harmincezer főnél nagyobb városok kategóriájában Győr nyerte el, Elmondhatjuk, hogy e tekintetben is nagyot léptünk előre.  Ez a legmagasabb szintű elismerés, amit ezen a területen el lehet érni. Ebben az elismerésben nem csak a Győr-Szol munkája volt benne, hanem a lakosoké is. Ha a győri polgár szépíti a környezetét, akkor azzal Győrnek egy kis szelete is szépül, és a sok kicsiből egy nagy gyönyörűség alakul ki„- osztotta meg gondolatait dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Az igényelt virágokat az erkélyek, az utcafrontok szépítésére szánták a szervezők, hogy így legyen minél szebb, zöldebb, élhetőbb Győr. Az átvevőnek felelősséget kell vállalnia a virágok gondozásáért!

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos