Az Arrabona EGTC nélkül nem lenne teljes a II. Zöld Győri Klíma Expo

Illusztráció: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.09.22. 14:51

A Győr+ Rádióban Herkely Ákos beszélgetett Németh Tamással az Arrabona EGTC egyik igazgatójával, aki a hamarosan sorra kerülő „II. Zöld Győri Klíma Expo” egyik szakmai szervezője is. Érdekes beszélgetés szakmáról, környezetvédelemről, fenntarthatóság és hosszan lehetne még sorolni. Legjobb azonban, ha meghallgatják!

Németh Tamás az Arrabona EGTC vezetőjeként 43 önkormányzattal tart fent szerződéses viszonyt, erről is beszélt, na meg arról is, hogy tulajdonképpen 2011 óta működik a cég, s azóta egyre szebb és szebb kihívásokat küzdenek le és egyre nagyobb sikereket érnek el, amelyek minden munkatársukra motiválóan hatnak. Az Arrabona EGTC szerteágazó tevékenységi területet fed le, amelyek során komplett projektekben gondolkoznak, s azoknak a teljeskörű intézését vállalják. Belátjuk, ezt így olvasni egy kicsit titokzatos lehet, ám Herkely Ákos minden fontos részletre rákérdezett, amelyből az is kiderült, hogy az Arrabona EGTC határokon átívelő szolgáltatásokat nyújt: energiahatékonyság, fenntarthatóság, mind-mind olyan kulcsszavak, amelyek jellemzők a cégre, amely megtalálható lesz a „II. Zöld Győri Klíma Expon” is.

A fiatal szakemberről is sok minden kiderül a beszélgetés során, hiszen közgazdászként kezdte a pályáját, majd egyre többet és többet tanult, tapasztalt, így a bonyolult térségfejlesztési szakterületen is szép sikereket képes elérni nap, mint nap. Szereti a hivatását, mert szükség van a kreativitásra és a kommunikációra, ezek nélkül ugyanis nem érhetnek el kiemelkedő sikereket.

Viszont minden írott szó kevés ahhoz, hogy Tamás munkáját, hitvallását megismerjük, sokkal inkább tanácsos meghallgatni a beszélgetést!

S persze a közel kétórás beszélgetés során nem mehettek el a “II. Zöld Győri Klíma Expo” témája mellett sem, amely szól majd gyermekeknek, fiataloknak és felnőttek is. Szakmai programok, interaktív előadások, szórakoztató és informatív állomások várnak majd minden érdeklődőt, szeptember 30. és október 2. között az Olimpiai Sportparkban

Az Arrabona EGTC elsősorban a fiatalokra és a gyerekekre épít majd a rendezvényen. Jó példa erre az is, hogy Németh Tamás elmesélte: már a kislánya is rászól, ha figyelmetlenségében nem a megfelelő helyre dobná a papírszemetet. Az irány tehát jó, egyre többen figyelnek a környezetükre, a szelektív szemétgyűjtésre, a tudatos életre. A nevelést pedig – csakúgy, ahogy az élet szinte minden területén – itt is kisgyermekkorban a legjobb elkezdeni. A picik lelkesek és fogékonyak; főleg, ha érdekes, játékos formában mutatjuk meg nekik a felelős viselkedést. Éppen ezért egy színházi előadással is készülnek a rendezvényen, amely a témakört még inkább közelebb kívánja hozni a korosztályhoz.

A helyi termékek jelentőségét is szeretnénk megmutatni majd, így hatalmas kóstoló asztallal is várnak mindenkit, hogy érezni lehessen a különbséget, látni a színeket, tapasztalni az ízeket, és érezni a különbséget.

A kertészet felé is kikacsintanak egy kicsit a klíma expón, ebben Nagykutasi Viktor kertész és kertész-szakíró lesz a segítségükre. Megtekinthetjük majd az ágdarálók működését, majd megismerhetjük az így keletkezett mulcs felhasználását, amely igencsak sokrétű.

Ha még több részletre kíváncsi, akkor hallgassa meg a Győr+ Rádió adását, vagy kattintson korábbi cikkeinkre a témában!