Címke: vendéglátás
Hirdetés
Szigeti Sándor 2023.02.02.

Győri vendéglátás: az új évben sem maradnak el a vendégek

A győri vendéglátás szerencsére nem csak a bezárásokról szól. Sok olyan étterem és vendéglő van városszerte, ahol találtak megoldást az elszálló energiaárakra és rezsiköltségekre. Sorozatunk első részében a Marcal Étteremben jártunk.

MTI 2022.12.07.

Minden nehézség ellenére látszik a turizmus erősödése

A turizmus erősödése minden nehézség ellenére látszik, a vendégéjszakák száma idén csaknem 8 millióval lesz több, mint 2021-ben és így már csak 10 százalékkal marad el a 2019-es rekordévitől - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán Budapesten.

Győr+ 2022.11.04.

Gasztro siker: győri éttermet is díjaztak a Michelin-csillagok estjén!

Idén először Magyarország egészéről jelentetett meg étteremlistát a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely eddig csupán a budapesti éttermekről közölt minősítést. Mint kiderült, már két vidéki Michelin-csillagos éttermünk van, mitöbb, az egyikük két csillagot is kapott.

Győr+ 2022.09.11.

Délutánra koktélbárrá változott a Belváros

Már hagyománya van a Kisfaludy utcában szeptemberben megtartott koktélversenynek. Az ideit az eső sem befolyásolta, így ismét látványos, finom és tökéletes koktélok készültek, sokak örömére.

Szigeti Sándor 2022.08.28.

Hagyomány és folyamatos megújulás

Pintér Balázs híres győri vendéglátós család sarja. Édesapjáék még a Csákány családtól vették át a Zöldfa étterem üzemeltetését. A Nádorvárosért díjjal kitüntetett szakembert gyermekkoráról, szakmai ars poeticájáról és híres törzsvendégekről is kérdeztük.

H. F. 2022.08.21.

Ne szűnjön meg az ételbár!

Az Arrabona Ételbár több mint negyven éve hozzátartozik Győr mindennapi életéhez. Javasolni fogom, hogy bekerüljön a helyi értéktár nagykönyvébe. Polgármesterként mindent megteszek azért, hogy ez a tradicionális, kiváló ételbár – ha más helyszínen is –, tovább fogadhassa vendégeit, jelentette ki dr. Dézsi Csaba András.

Mics Flóra 2022.07.21.

Az esküvői menün is lehet spórolni

Vendégünk, Kovacsics Koksza István mesélt nekünk az élelmiszerárak változásáról és a vendéglátás jelenlegi helyzetéről.

Szigeti Sándor 2022.07.11.

Győrszentivántól Amszterdamig

Oláh Ferenc története filmbe illő. Amint a kiváló vendéglátós példája mutatja, a rengeteg munka mellett egy pontatlan térkép is megváltoztathatja az életünket, és elmeséljük azt is, mit köszönhet Győr és Kehidakustány a „Szentiván Szolgálatáért” díjas kemping- és fogadótulajdonosnak.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.07.

Tovább szárnyal a turizmus a megyében

Nagyon pörög a megye turizmusa, az orosz-ukrán háború és a gazdasági körülmények ellenére népszerű úti cél a régió a kirándulók körében. Győrben a 200 ezret is átlépheti az eltöltött vendégéjszakák száma az év végére, de a Győr-Pannonhalma térség is jó számokat produkál. Itt a vendégek és a vendégéjszakák száma is nőtt az előző év azonos időszakához képest. A hagyományos úti célok, Győr és Sopron mellett a megyei kistelepülések is népszerűek, a forgalom pedig a vendéglátósoknak is kedvez.

Kárpát Zsolt 2022.01.05.

Optimisták a vendéglátósok

Egyfajta hibrid évet hozott a vendéglátósok számára a 2021. A helyben fogyasztást kellett kombinálni a kiszállítással és rendezvények lebonyolításával. 2022-ben az éttermeknek, vendéglőknek továbbra is meg kell majd küzdeniük a szakemberhiánnyal, hiszen sok vendéglátóhely azért nem tudott újra nyitni, mert nem volt elég szakács, felszolgáló.

Hirdetés