Címke: vendéglátás
Hirdetés
Havassy Anna Katalin 2023.05.20.

Hawaii ízvilágát hozták el nekünk a győri srácok

Győr egyik legújabb vendéglátó helyét, a Paradise Bistro-t fiatal vállalkozók nyitották nemrég, akik láttak fantáziát a városban és abban, hogy olyan ízeket hozzanak el nekünk, amelyeket eddig többnyire ismeretlenek voltak. Például kóstolhatjuk a népszerű szigetvilág, Hawaii finomságait és haraphatjuk a roppanós wrapokat is.

Szigeti Sándor 2023.05.03.

Nemcsak finom, értéket is teremt a Kuglóf

Öt év alatt lett a belváros és Győr egyik legnépszerűbb cukrászdája a Kuglóf, ahová a helyiek mellett az ország különböző pontjairól, sőt külföldről is visszajárnak a vendégek. Kezdetekről és az idei év várakozásairól is kérdeztük őket.

Szigeti Sándor 2023.04.13.

Klasszis: tizenkilencre húztak lapot, megérte!

Klasszis Bisztró néven nyílt új étterem az egykori Tio Pepe helyén Nádorvárosban hét hónappal ezelőtt. A bisztró vezetőit arról kérdeztük, milyen szezonra számítanak.

J. Kovács Andrea 2023.04.01.

Olasz sziget Nádorvárosban

Jó hír a mediterrán ízek kedvelőinek, hogy megnyílt a Wesselényi Hotel Grande Amore Étterme Nádorvárosban. A több évtizede családi vállalkozásként üzemelő szálloda a koronavírus járvány következtében nehéz helyzetbe került. A tulajdonos házaspárnak azonban új lehetőséget kínált a firenzei Antonio Milazzoval való megismerkedésük.

Németh Boglárka 2023.03.28.

A sportélet is sok turistát vonz Győrbe

Nem könnyű életet lehelni a turizmusba, elsőként a koronavírus járvány, majd most, az energiaválság nehezíti meg a szálláshelyek, éttermek, pubok, cukrászdák és a programszervező irodák helyzetét. Győr azonban jó helyzetben van, hiszen történelmi emlékhelyei, szállás- és gasztronómiai lehetőségei kiemelkedőek a régióban.

Szigeti Sándor 2023.03.27.

Legendás időkről mesél a híres győri Matróz

Messze földön híres halászleve, házi töpörtyűs pogácsája, magyaros ételei, karcos, hideg kisfröccse, no és persze utánozhatatlan hangulata emeli ki a győri éttermek sorából a Matróz Dunaparti Kisvendéglőt, amelynek nem csak jelene, hanem a múltja is rendkívül izgalmas.

Havassy Anna Katalin 2023.03.18.

„Az arrabonás melegszendviccsel tisztelegni is szeretnék a kollégák előtt”

Győrben fogalommá vált a gombakrémes melegszendvics, amelyet Pető István, Venesz József-díjas mesterszakács alkotott meg és tálalt először. Azóta eltelt vagy 40 év, és az Arrabona Ételbár is bezárt. Viszont lelkes győri vendéglátósok nem hagyják feledni azt az ízt, amelyért oly sokan rajonganak. Tóth László is azt vallja: meg kell őrizni a múltból, ami igazán a miénk.

Szigeti Sándor 2023.03.17.

Már készülnek a szezonra, jó évre számít a Bécsi Kávéház

Többek között Mozart-tortájáról és somlói galuskájáról híres a nagy múltú győri Bécsi Kávéház és Cukrászda, amelynek társtulajdonosa, Bint Dóra idén is jó évre számít, és aki szerint nem szabad minden költségnövekedést áthárítani a vendégekre.

Szigeti Sándor 2023.03.09.

„Ha rossz lenne az év, majd jót csinálunk belőle”

Süveges Attila 2011 óta vezeti a Márka önkiszolgáló éttermet Győr belvárosában és a nehezebb időszakokra kihívásként tekint. Nem csak arról kérdeztük, hogyan vészelték át a covid-lezárásokat és milyen megoldást találtak az elszálló rezsiköltségekre, hanem arról is, meddig tarthat az élelmiszerárak rekord-drágulása.

Hirdetés