Új közösségi tér nyílt a Katalin kert helyén
Mandala Lounge Udvar néven új közösségi tér nyílt Győr belvárosában, a korábbi Katalin kert vendéglő helyén. A tulajdonost kérdeztük a részletekről.
Mandala Lounge Udvar néven új közösségi tér nyílt Győr belvárosában, a korábbi Katalin kert vendéglő helyén. A tulajdonost kérdeztük a részletekről.
Győr egyik legújabb vendéglátó helyét, a Paradise Bistro-t fiatal vállalkozók nyitották nemrég, akik láttak fantáziát a városban és abban, hogy olyan ízeket hozzanak el nekünk, amelyeket eddig többnyire ismeretlenek voltak. Például kóstolhatjuk a népszerű szigetvilág, Hawaii finomságait és haraphatjuk a roppanós wrapokat is.
Öt év alatt lett a belváros és Győr egyik legnépszerűbb cukrászdája a Kuglóf, ahová a helyiek mellett az ország különböző pontjairól, sőt külföldről is visszajárnak a vendégek. Kezdetekről és az idei év várakozásairól is kérdeztük őket.
Klasszis Bisztró néven nyílt új étterem az egykori Tio Pepe helyén Nádorvárosban hét hónappal ezelőtt. A bisztró vezetőit arról kérdeztük, milyen szezonra számítanak.
Jó hír a mediterrán ízek kedvelőinek, hogy megnyílt a Wesselényi Hotel Grande Amore Étterme Nádorvárosban. A több évtizede családi vállalkozásként üzemelő szálloda a koronavírus járvány következtében nehéz helyzetbe került. A tulajdonos házaspárnak azonban új lehetőséget kínált a firenzei Antonio Milazzoval való megismerkedésük.
Nem könnyű életet lehelni a turizmusba, elsőként a koronavírus járvány, majd most, az energiaválság nehezíti meg a szálláshelyek, éttermek, pubok, cukrászdák és a programszervező irodák helyzetét. Győr azonban jó helyzetben van, hiszen történelmi emlékhelyei, szállás- és gasztronómiai lehetőségei kiemelkedőek a régióban.
Messze földön híres halászleve, házi töpörtyűs pogácsája, magyaros ételei, karcos, hideg kisfröccse, no és persze utánozhatatlan hangulata emeli ki a győri éttermek sorából a Matróz Dunaparti Kisvendéglőt, amelynek nem csak jelene, hanem a múltja is rendkívül izgalmas.
Győrben fogalommá vált a gombakrémes melegszendvics, amelyet Pető István, Venesz József-díjas mesterszakács alkotott meg és tálalt először. Azóta eltelt vagy 40 év, és az Arrabona Ételbár is bezárt. Viszont lelkes győri vendéglátósok nem hagyják feledni azt az ízt, amelyért oly sokan rajonganak. Tóth László is azt vallja: meg kell őrizni a múltból, ami igazán a miénk.
Többek között Mozart-tortájáról és somlói galuskájáról híres a nagy múltú győri Bécsi Kávéház és Cukrászda, amelynek társtulajdonosa, Bint Dóra idén is jó évre számít, és aki szerint nem szabad minden költségnövekedést áthárítani a vendégekre.
Süveges Attila 2011 óta vezeti a Márka önkiszolgáló éttermet Győr belvárosában és a nehezebb időszakokra kihívásként tekint. Nem csak arról kérdeztük, hogyan vészelték át a covid-lezárásokat és milyen megoldást találtak az elszálló rezsiköltségekre, hanem arról is, meddig tarthat az élelmiszerárak rekord-drágulása.