Hirdetés
Címke: szúnyoggyérítés
Hirdetés
Győr+ 2022.05.16.

Tizenhárom megye 109 településén folytatódik a szúnyoggyérítés

Az elmúlt hetekben a Tisza és a Duna mentén folyamatos volt a szúnyoglárvák elleni biológiai védekezés. Repülőről folyadékot vagy granulátumot szórtak ki a szakemberek, máshol pedig gépkocsira szerelt nagynyomású permetezőkkel, vagy csónakokról juttatták ki a fehérjetartalmú biológiai készítményt a szúnyoglárvák élőhelyeire. Ez az eljárás kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el.

Zombai-Kovács Ákos 2022.05.11.

Vizek körül gyérítették a vérszívókat

Megkezdődött a biológiai szúnyoggyérítés Győrben, mivel az időjárás is kedvezett a munkálatoknak, hétfőn, kedden és szerdán elindult a földi, biológiai szúnyoglárva-gyérítés a városban. A munkák nagyobb része külterületeken, vizek mellett zajlott, de lakott részeken is találkozhattak a kijuttatást végző járművel a győriek. A biológiai gyérítés során egy speciális készítményt juttatnak a tenyészőhelyekre, a környezetbarát szer csak a szúnyoglárvákat pusztítja el.

Győr+ 2022.05.09.

Elkezdődött a szúnyoggyérítés

A korán ébredők már a hajnali órákban találkozhattak azzal a speciálisan kialakított terepjáróval, amellyel a szúnyoglárvák földi gyérítését végzik. Habár a védekezés korainak tűnhet, a szakemberek szerint pont most van a legnagyobb szükség a munkára.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat