Elmarad a keddi szúnyoggyérítés Győrben

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.07.02. 07:41

A kedvezőtlen időjárás körülmények miatt a július 2-ra, keddre tervezett légi és földi kémiai szúnyoggyérítés elmarad. A jelenlegi előrejelzések szerint július 3-án, szerdán lesz lehetőség a korábban meghirdetett gyérítési program végrehajtására.

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, július 3-án, szerdán az alkonyati órákban repülőgépről is irtják a szúnyogokat Győr teljes területén, mintegy 4.500 hektáron.

A légi beavatkozással párhuzamosan a Győr-Szol folytatta a földi kémiai gyérítést is, a melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint a késő esti óráktól dolgoznak.

Július 3-án, szerdán a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Likócs

Likócs ártér

Győr-Károlyháza

Dózsamajor

Győrszentiván kertváros

Győrszentiván

Ménfőcsanak

Górédűlő

Rabkert

Rába töltés

Holt-Marcal

Marcalvárosi Kiserdő

Nádorvárosi temető

Bécsi úti kertek

Sziget-Újváros töltés

Pinnyéd

Püspökerdő

Aranypart – Hédervári út

Újfalusi töltés – 14-es út

Sárás + Borostyán lakópark

Bácsai út – Külső Bácsai út – Bárka utca

Révfalusi töltés

Bácsa töltés

Bácsa városrészt határoló útszakaszok

ULV technológia

Gyirmót horgászfalu

Gyirmót

Marcalváros I-II

Adyváros

Sziget-Újváros

Révfalu egyetemváros

Városi parkok, játszóterek, óvodák, iskolák, közintézmények környezete Győr teljes területén

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A kezelés várható kezdete: 20 óra 30 perc.

A szolgáltató kéri a lakosságot, fordítsanak kiemelt figyelmet a temetői virágvázákra, mert ezek ellenőrzése során a szakemberek sok vázában találtak 100-1000 (!) közötti lárvamennyiséget, amely komoly ártalmat tud okozni a temetők 800-1000 méteres környezetében élőknek.

A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

A társaság a [email protected] e-mail címre várja pontos név, telefonszám és helyszín (utca, házszám) megjelölésével a lakossági észrevételeket.

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid