Dr. Dézsi: A jövőben is lesz teendőnk bőven!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Vig Norbert
2024.07.03. 08:42

Program programot követ Győrben a nyári időszakban is, ám közben a vérszívókkal fel kell venni a harcot – erről is beszélt a vizitelő városvezető rádiónk stúdiójában szerda reggel. Dr. Dézsi Csaba András természetesen szólt a következő időszakról és elmondta azt is, hogy a győriek érdekeit szem előtt tartva, Győr városának fejlődéséért összefogva dolgozik majd együtt ősztől is a képviselő-testület és a megválasztott polgármester.

Kedden az időjárási körülmények miatt elmaradt a földi és a légi gyérítés is Győrben. „A folyók városában élünk, így sajnos sok a szúnyog. Az áradás miatt sok pangó víz maradt, rengeteg szúnyoglárva kikelt. A földi irtást folyamatosan végzik a szakemberek, de ez nem annyira hatékony mint a légi. A fő szempont az volt, hogy Szigetközzel együtt kapjuk meg a légi gyérítésre az engedélyt, így egy összehangolt munka zajlik majd városunkban és térségünkben” – ismertette dr. Dézsi Csaba András. Mint mondta a legújabb technika, hogy drónokkal is igyekeznek növelni a hatékonyságot.

Június 25-én a gyors, egyhangú döntések által rekord közgyűlést tartottak a Városházán, 20 perc alatt megtárgyalták a 19 napirendi pontot a képviselők. A jövőbeli teendőkkel kapcsolatban dr. Dézsi úgy fogalmazott, szeretnék ha ősztől is összhangban működne a képviselő-testület a megválasztott polgármesterrel. „Egy képviselő azért képviselő, hogy segítse a város fejlődését, nem pedig, hogy hátráltassa, így igyekszünk összefogással, együttműködve dolgozni a jövőben is.”

Június 27-én gazdára találtak a Szent László-díjak. Erről is kérdezték a műsorvezetők vendégüket. „Nagy lemaradás van a kitüntető címek adásában. Szoktam is hangsúlyozni, hogy Győr gazdagságát az itt élők tudása, szorgalma és munkája adja, ezért is tartom fontosnak a visszaigazolást, az elismeréseket. A Szent László-napi Díszközgyűlésen öt kitüntető címet adtunk át, kiváló személyek kapták.”

A képviselők közben megbízóleveleiket is átvehették az elmúlt napokban a Városházán. „Amikor átvettük az októbertől szóló emléklapokat az jelezte, hogy ősztől szól ez a megbízatás. Négy és fél éves időszak következik, nekem ez a nyolcadik ciklusom lesz, 1994 óta tevékenykedem a közéletben, Győrben még ilyen hosszan nem volt megválasztott képviselő. A szakmám is a bizalomra épül, orvosként is fontos, hogy kölcsönös bizalom legyen a betegeimmel. Leendő polgármester úrnak felajánlottam, hogy szívesen segítem majd a munkáját, ha szüksége van bármilyen tanácsra” – emelte ki dr. Dézsi Csaba András.

Tervek kapcsán a városvezető úgy fogalmazott, sokat találkozik a győriekkel, szeret kommunikálni a városban élőkkel és sok a tennivaló is, főleg az általa képviselt Rabkertben és Góré-dűlőben. Útfejlesztésekre biztosan szükség lesz és a vízelvezetést is meg kell oldani, így lesz teendő bőven a körzetében.

Az utóbbi időszakban egyébként több jelentős útfejlesztés valósult meg a városban. 750 kilométer az úthálózat Győrben, borzasztó elmaradások voltak az elmúlt 20 évben. A szolidaritási hozzájárulás vonatkozásában beadtam egy javaslatot, hogy különböző beruházásokra visszaigényelhető legyen a befizetett összeg egy része” – ismertette a polgármester, majd szólt a járdafelújításokról is. „Nagyon sok olyan területre ültettek fát korábban, mely aztán a járdák állapotát is befolyásolta. Egy jelentős zöld programot indítottunk el a városban, így megpróbáltuk megmenteni ezeket a növényeket, ezért húzópróbát végeztettünk, leellenőriztük, hogy melyek azok a fák amelyek egészségesek, azokat meg is tartottuk. A járdákat pedig szinteltolásokkal építettük át, különböző trükköket alkalmaztunk környezetünk védelme érdekében” – mutatott rá a polgármester.

Július 1-jén országszerte ünnepelték a Semmelweis Napot, így Győrben is. „Az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkát végeznek. Akár orvosok, akár asszisztensek, akár nővérek. De a szociális ágazatban tevékenykedő szakemberekről sem szabad megfeledkezni, azokról, akik ápolják a betegeket. Tisztelni, szeretni kell egymást!”

Közeledik a Győrkőcfesztivál, dr. Dézsi úgy fogalmazott, hogy a szervező Vaskakas Bábszínház társulata fantasztikus. „Csináld azt, amit szeretsz és akkor boldog ember leszel. Ez így van az együttessel is, akik szívvel-lélekkel készülnek a gyerekek hatalmas bulijára. Én is imádom a gyerekeimet és az unokáimat, nem szabad elvesztenünk a gyermeki mivoltunkat, úgyhogy mikor velük vagyok, alapjáraton gyerek üzemmódba kapcsolok” – mesélte nevetve a polgármester.

Július 8-án világsztár érkezik Győrbe, Michael Schenker, a Scorpions zenekar korábbi alapító tagja érkezik városunkba. Mivel ez lesz az egyetlen magyarországi koncertje, hatalmas érdeklődés övezi fellépését, ezért át is kellett tenni az Olimpiai Sportparkba a rendezvényt.

A műsor végén a városvezető elárulta, a Győr 750-es emlékérme minden korosztály számára elérhetővé válik majd, nem lesz korhatár, szeptembertől a készlet erejéig bárki beszerezheti az ünnepi, egyedi kiadású pénzérmét, aki győri lakcímmel rendelkezik.

A teljes adás itt visszahallgatható:

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta