Átvették megbízóleveleiket a képviselők és a polgármester

Győr+ Fotó: MekliZ Fotó
2024.06.27. 15:25

Csütörtökön délután vették át megbízóleveleiket a június 9-én megválasztott képviselők, valamint az októbertől hivatalba lépő polgármester, Pintér Bence. Ugyancsak ezen az eseményen a nemzetiségi önkormányzatok képviselői is megkapták díszes oklevelüket.

A Zechmeister teremben tartott ünnepi eseményen elsőként Pintér Bencét szólította ki dr. Gál Miklós. A Helyi Választási Bizottság elnöke gratulált a megválasztott polgármesternek, akit portálunk is arról kérdezett, mire számíthatnak a győriek a következő hónapokban.

„Sok beszélgetésem volt az elmúlt két hétben, még több vár ránk a következő hónapokban, de azt tapasztalom, hogy mindenki nagy várakozással tekint a jövőbe. Októberig szeretnék minél több intézményvezetővel, cégvezetővel találkozni, minél több szakemberrel megismerkedni, akivel együtt fogunk dolgozni a jövőben. Ősztől pedig a békés együttműködés és közös munka mentén indítjuk el a következő ciklust. Eddig akárkivel beszéltem, mindenki arról biztosított, hogy a Fidesz frakció is békét szeretne a városban, és közösen szeretne dolgozni a város fejlődéséért, mi ezt vesszük alapul, mi is így állunk neki a feladatoknak” – fogalmazott a Győr+ Médiának Pintér Bence.

Pintér Bence után körzetenként érkeztek egymás után a képviselők. „1994 óta vagyok Nádorváros, Rabkert és Góré-dűlő képviselője, amivel az emberek megbíznak én azt képviselem. Nagyon sokat fejlődött ez a környék egyébként, az elmúlt tíz évben fantasztikus fejlődésnek lehettünk tanúi. Magam mint képviselő, a Fidesz frakcióval a város javát szeretnénk szolgálni, ha a megválasztott polgármester úr is ezt kívánja szolgálni, akkor természetesen támogatni fogjuk. Nem csatamezővé szeretnénk változtatni Győr városát, hanem szeretnénk egy szerves folytatást, fejlődést látni, amit elkezdtünk felépíteni” – nyilatkozta portálunknak dr. Dézsi Csaba András.

A júniusi választáson 15 egyéni kerületből, 14-ben fideszes képviselőjelöltnek szavaztak bizalmat a győriek. Így mint ismert, az ősszel megalakuló közgyűlésben a fideszes képviselők lesznek többségben, akik Pintér Bencéhez hasonlóan békében szeretnének közösen dolgozni Győr fejlődéséért. „Először is szeretnék köszönetet mondani minden győri polgárnak, hiszen azt gondolom, hogy nagyon nagy választási részvétel mellett döntöttek a következő időszakról. Ez egy nagy felhatalmazás, és nagy felelősség is számunkra, hiszen a győri választók egyértelműen azt mondták, hogy a közgyűlés többségét azt ránk bízzák.

Nyilván ezzel a felelősséggel és ezzel a felhatalmazással szeretnénk mi is dolgozni a következő időszakban. Amit szintén szeretnék hangsúlyozni, hogy ez majd október elsejével kezdődik, hiszen addig a régi közgyűlés tölti ki a mandátumát, de tulajdonképpen, ha megnézzük a mandátum számokat, akkor azt tudom mondani, hogy igazából a közgyűlés összetételében olyan jellegű változás nem történt, ami egyébként a többségi képviselő testületi létszámot illeti, hiszen jelenleg is a 22-ből 14 Fideszes képviselő tölt be mandátumot és ez a következő közgyűlésben is így lesz.

Mindenképpen mindent megteszünk annak érdekében, hogy a választók felhatalmazása alapján jó irányba menjen ez a város és természetesen békében tudjunk együtt dolgozni” – ismertette dr. Fekete Dávid a Fidesz-KDNP győri frakcióvezetője.

Végül a nemzetiségi önkormányzatok következtek, így a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, a roma, a román, a ruszin és az ukrán nemzetiségi önkormányzatok képviselői is megkapták díszes oklevelüket.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid