Egyhangú, gyors döntések a rekordközgyűlésen

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2024.06.25. 12:16

Tizenkilenc képviselő tizenkilenc napirendi javaslatot tárgyalt június 25-én a város közgyűlésén. Gyors egymásutánjában fogadták el a képviselők az előterjesztéseket és módosításokat, melyek között támogatások nyújtása is szerepelt. A napirendi pontokat követően kérdeztek a megjelent képviselők, így zárásként a fűnyírás és a szúnyoghelyzet került a középpontba.

Ünnepi pillanatokkal vette kezdetét a közgyűlés, a dr. Dézsi Csaba András által alapított Győri Polgárok Szolgálatáért díjat nyújtotta át a polgármester, Nagyné dr. László Edit jegyzőasszonnyal karöltve.

A köztisztviselőknek járó kitüntetést, több évtizedes, magas színvonalú szakmai munkavégzésének elismeréseként Kormosné Mórocz Anikó, Mező Tímea és Horváth István kapta.

A városvezető ezt követően köszöntötte a Díszteremben Pintér Bencét, egyúttal sok sikert kívánt a megválasztott polgármester jövőbeli munkájához.

A rekordnak számító, kicsivel több mint 20 perces közgyűlésen a képviselők egyhangúlag fogadták el az előterjesztéseket. Így a kilencedik és tizedik napirendi pontban foglalt támogatások nyújtását is. Ezek értelmében támogatásban részesül a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány, a Győr-Ménfőcsanaki Evangélikus Egyházközség, az Arrabona Polgárőr Egyesület, az Ifjúságért Alapítvány, a Győr-Újvárosi Gyerekekért Alapítvány valamint a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány is.

Napirend után kérdeztek a képviselők, Bárány István megjegyezte, több helyszínen jelentősen megnőtt a fű a városban, úgy véli egyes körforgalmakban is magas a növényzet, majd hozzátette, hogy a szúnyoggyérítéssel kapcsolatban is vannak elmaradások, és szükség lenne biológiai irtásra is. Dr. Dézsi Csaba Andás kifejtette, hogy a hatodik fűnyírási körnél tart a város, a korábbi években jellemző néggyel szemben, ami főként az időjárási körülményeknek, a nagy mennyiségű csapadéknak köszönhető. „A folyók városában élünk, sajnos az áradás után a sok pangó vízfelületben elszaporodtak a szúnyoglárvák is. Ráadásul hiába irtjuk mi a szúnyogokat, ha a környező településeken nem végzik el megfelelően az ilyen jellegű munkákat. A szúnyogirtási program egyébként fent van a Győr-Szol honlapján, pontosan nyomon követhető a tervezett munkafolyamat. A biológia gyérítést pedig komoly szabályozáshoz kötik, és a lakosság körében is fenntartásokkal kezelik” – mutatott rá dr. Dézsi.

Mint kiderült a Szent László-napi Ünnepi Díszközgyűlést csütörtökön tartja az önkormányzat, míg a következő rendes közgyűlésre szeptember 24-én kerül sor.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos