Támadnak a vérszívók, de nincs kegyelem!

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.06.28. 07:49

Amennyiben az időjárási körülmények engedik, június 29-én, szombaton földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén. A melegködös és ULV technológiával működő berendezések a tervek szerint az esti órákban dolgoznak.

Június 29-én, szombaton a következő területeken várható a melegködös és ULV technológiával működő, földi kémiai gyérítést végző berendezések feltűnése:

Melegködös technológia

Ménfőcsanak

Górédűlő

Rabkert

Nagybácsa

Kisbácsa

Sárás + Borostyán lakópark

14. út – Hédervári út

Újfalusi töltés

Aranypart

Püspökerdő

Pinnyéd töltések

Sziget-Újváros töltés

Rába töltés jobb-bal

Marcalvárosi kiserdő

Nádorvárosi temető

Győr-Károlyháza

Dózsamajor

Győrszentiván ártér

Győrszentiván kertváros

Likócs

Vagongyár

Kiskút liget

Szeszgyár ltp.

ULV technológia

Révfalu – Egyetemváros

Városi parkok, játszóterek, óvodák, iskolák, közintézmények környezete Győr teljes területén

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét. A kezelés várható kezdete: 20 óra.

A szolgáltató kéri a lakosságot, fordítsanak kiemelt figyelmet a temetői virágvázákra, mert ezek ellenőrzése során a szakemberek sok vázában találtak 100-1000 (!) közötti lárvamennyiséget, amely komoly ártalmat tud okozni a temetők 800-1000 méteres környezetében élőknek.

A földi kémiai gyérítés idején a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a vérszívók elleni küzdelem sikeréhez a lakosság is hozzájárulhat. Mivel a házak közötti területre, a lakóingatlanokhoz tartozó kertekbe közvetlenül nem juthatnak el a szolgáltató járművei, ezért fontos, hogy a magánszemélyek otthonaikban és közvetlen környezetükben megszüntessék azokat a vízgyűjtőket, amelyek a szúnyogok szaporodását segítik. Ez minden olyan edény, eszköz lehet – virágcseréptől az öntözőkannán keresztül az esővízgyűjtőig –, melyekben a víz hosszabb ideig megáll.

Forrás: Győr-Szol

Kapcsolódó témák: #győr-szol | #szúnyoggyérítés | #szúnyogirtás |