Címke: szobor
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.08.15.

Gépszobrot avattak Győr ipari múltjának megőrzéséért

A Győri Ipartörténeti Alapítvány idén új projektet indított azzal a céllal, hogy minél több régi gép válhasson Győr gazdag ipari múltjának emléket állító gépszoborrá. Az alapítvány erről a kezdeményezésről, valamint a tervezett ipartörténeti túrákról tartott sajtótájékoztatót kedden, majd felavatták az első győri gépszobrot is.

Földvári Gabriella 2023.03.15.

Kolozsváry Ernő szobra áll a városháza folyosóján

A március 15-ei városházi díszközgyűlés keretében avatták fel Kolozsváry Ernőnek (1934–1999), Győr első szabadon választott polgármesterének szobrát a városháza folyosóján, melyet Lebó Ferenc készített. Kolozsváry nemcsak politikusként, hanem jeles pedagógusként és műgyűjtőként is maradandót alkotott városunkban.

Földvári Gabriella 2023.03.15.

Elismerések átadása és szoboravatás a díszközgyűlésen

„Mi, győriek büszkék vagyunk erre a városra, mi pontosan ismerjük, hogy milyen szorgalmas emberek élnek itt, mi már a jövő sikereit tervezzük, hiszen számunkra szívügyünk Győr” – mondta beszédében a város legújabb díszpolgára, Szijjártó Péter miniszter a szerdai városházi ünnepségen.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.01.12.

Győrben még szobra is van az év halának

Apró termetű, zömök testű, kissé nyújtott, oldalról lapított. Ezek alapján kevesen ismerhetnek rá a fajra, ami idén az év hala lett Magyarországon. A lápi póc fölényesen nyerte a Magyar Haltani Társaság minden esztendőben meghirdetett választását. A mindössze 8-10 centiméterre növő lápi pócnak Győrben szobra is van, a több mint 2 méteres alkotás a Bácsai tó partját díszíti.

J. Kovács Andrea 2022.10.12.

Lions sétányt avattak Révfaluban

Oroszlánok között sétálhatunk, üldögélhetünk mostantól a Kálóczy téren. A kőszobrokat a győri Lions klubok készíttették alapításuk kerek évfordulóján.

Földvári Gabriella 2022.09.03.

Misztikus hős a magyarság szimbólumaival

A székely himnusz elnevezésű emlékművet, mely Csaba királyfit ábrázolja, és Lebó Ferenc szobrászművész készített, szeptember 6-án 11 órakor avatják fel, a Simor János püspök téren.

Földvári Gabriella 2022.08.23.

Új szoborral gazdagodott a Püspökvár kertje

A Szűz Mária megkoronázása című alkotás barokk eredetije egykor a győri Esterházy-palota homlokzatát díszítette. A szoborcsoportról készült másolatot Veres András megyéspüspök áldotta meg Szűz Mária királynő ünnepén, augusztus 22-én.

Hirdetés