Címke: Simon Róbert Balázs
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2023.04.03.

Orosz-ukrán háború: A Fidesz békepárti, az ellenzék nem

Az Országgyűlés elfogadta a békepárti határozati javaslatot, amit az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójával kapcsolatban a Fidesz és a KDNP képviselői nyújtottak be. A Parlamentben 130-an szavaztak igennel, 24-en nemmel, tartózkodó képviselő nem volt. Az elfogadott határozati javaslat rögzíti, hogy Magyarország elkötelezett a béke mellett, kimondja, hogy Oroszország az agresszor, Ukrajnának pedig joga van az önvédelemhez. A békepárti előterjesztést az ellenzék nem támogatta, amiből Győr országgyűlési képviselője szerint egyértelmű, hogy amíg a Fidesz békepárti, az ellenzék nem az.

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2022.12.21.

Simon: kihívásokkal teli év volt 2022

Kihívásokkal és feladatokkal teli év volt a 2022-es, ezt mondta a Győr Plusznak Simon Róbert Balázs. Az országgyűlési képviselő még egyszer megköszönte a választópolgárok bizalmát, aminek köszönhetően ismét a Parlamentben dolgozhat a város fejlődése érdekében. A politikus kiemelte, az energiaválság komoly kihívások elé állítja az országot és Győrt is, ennek ellenére idén is meghatározó fejlesztések indultak vagy zárultak le a városban.

Zombai-Kovács Ákos 2022.09.29.

Hamarosan érkezhetnek az uniós pénzek

Az igazságügyi miniszter és a miniszterelnök-helyettes benyújtotta a törvénymódosításokat, amiket a magyar kormány az uniós pénzek folyósításáért cserébe ígért az Európai Bizottságnak. Erről Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő számolt be a Győr+ Médiának. A politikus kiemelte, a kormány mindent megtesz azért, hogy hozzájusson a Brüsszel által visszatartott forrásokhoz, amik jó esetben, még idén meg is érkezhetnek. A képviselő arról is beszélt, hogy indul az újabb nemzeti konzultáció, ezúttal az Oroszország elleni szankciókról.

Zombai-Kovács Ákos 2022.02.23.

Simon: a fiatalok joggal bíznak bennünk

A fiatalok joggal bíznak bennünk, hiszen a Fidesz kormány számos, a fiatalokat segítő intézkedést hozott az elmúlt időszakban. Ezt mondta a Győr+ Médiának Simon Róbert Balázs. Az országgyűlési képviselő, aki nyerni szeretne az áprilisi választáson, ezzel pedig, harmadszorra bekerülni a Parlamentbe, kiemelte, a fiatalok jelentik a jövőt, az ország és a város számára is, ezért őket kiemelten kell támogatni.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.28.

Negyvenhét fával frissítették a marcalvárosi kiserdőt

A városvezetés számára továbbra is fontos Győr egyik tüdejének, a marcalvárosi kiserdőnek a megóvása. A területen felmérték a faállomány, sok elöregedő egyedet találtak, ezért született döntés, hogy a kiserdőt facsemetékkel frissítik fel. Még a tavalyi év végén, közel másfél millió forintból, 47 új fát ültettek a területre, amit hivatalosan most mutattak be a sajtónak. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő a helyszínen azt mondta, a jövőben is minden elkövetnek a kiserdő fejlesztése érdekében, míg Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő kiemelte, a terület Marcalváros kettő zöld szíve.

Zombai-Kovács Ákos 2022.01.24.

Simon: a jövő egyetemét építjük Győrben

A jövő egyetemét építjük Győrben, a felsőoktatás ugyanis kulcsfontosságú terület, amit a magyar kormány is kiemelten támogat. Ezt mondta a Győr Plusznak Simon Róbert Balázs. Az országgyűlési képviselő kiemelte, a Széchenyi Egyetem az ország egyik legdinamikusabban fejlődő intézménye, ami igaz az oktatás színvonalára és az infrastruktúrára is. A napokban három újabb egyetemi épület felújítása zárul, a jogi kar mellett az Apáczai Kar kettes számú épülete és a Bridge Hallgatói és Oktató Klub is megszépül Győrben.

Zombai-Kovács Ákos 2021.12.23.

Simon: nehéz, de eredményes év volt 2021

Roppant nehéz, de összességében eredményes év volt a 2021-es. Ezt mondta Híradónknak Győr országgyűlési képviselője. Simon Róbert Balázs szerint a világjárvány a magyarok dolgát is megnehezítette az elmúlt hónapokban, ennek ellenére a hazai gazdaság meglepően jól teljesített. A képviselő évértékelőjében beszélt a jóléti kormányzati intézkedésekről és a legfontosabb győri fejlesztésekről is. Simon Róbert Balázs hangsúlyozta, a megkezdett munkát folytatná 2022 áprilisa után is.

Hirdetés