Simon: nehéz, de eredményes év volt 2021

Fotó: Győr+ Televízió
Zombai-Kovács Ákos
2021.12.23. 14:00

Roppant nehéz, de összességében eredményes év volt a 2021-es. Ezt mondta Híradónknak Győr országgyűlési képviselője. Simon Róbert Balázs szerint a világjárvány a magyarok dolgát is megnehezítette az elmúlt hónapokban, ennek ellenére a hazai gazdaság meglepően jól teljesített. A képviselő évértékelőjében beszélt a jóléti kormányzati intézkedésekről és a legfontosabb győri fejlesztésekről is. Simon Róbert Balázs hangsúlyozta, a megkezdett munkát folytatná 2022 áprilisa után is.

„Nehéz, de eredményes évet zárunk hamarosan, a nehézséget elsősorban a második éve húzódó Covid-járvány okozta, de úgy érzem az egyén szintjén és közösségi szinten, a kórházakban is jól sikerült a védekezés” – kezdte értékelőjét Simon Róbert Balázs.

„A járvány ellenére a hazai gazdaság jól teljesít, 5 százalék fölött lesz a bővülés, ami lehetőséget ad jóléti kormányzati intézkedésekre”- tette hozzá az országgyűlési képviselő. „A nyugdíjprémiumot már megkapták az idősek, jövő februárban érkezik a 13. havi nyugdíj, az SZJA-mentesség több millió családnak jelent segítséget, a 25 év alattiaknak pedig jól jön, hogy 2022-től nem kell adót fizetniük” – hangsúlyozta a politikus.

„Győr is nagyot lépett előre ebben az évben, zajlik a fürdő fejlesztése, elkészült az állatkerti beruházás és jövő tavaszra a véneki torkolati mű is átadásra kerül, közben pedig egyetemi és egyházi beruházások is zajlottak, zajlanak a városban” – emelte ki Simon Róbert Balázs. „Jövő tavasszal országgyűlési választásokat tartanak, ahol képviselőtársammal, Kara Ákossal együtt, számítunk a szavazók bizalmára” – hangsúlyozta a politikus.

„Folytatnák a munkát, ami előre viszi a várost, előre viszi a térséget, együtt dolgozva Győrben a városvezetéssel, a vidéki településeken pedig a helyi polgármesterekkel” – mondta Simon Róbert Balázs. „Jó irányba megy a térség, ezt az irányt szeretnénk tartani és térségi szinten tovább fejleszteni Győrt és vonzáskörzetét, ez a célunk a következő években” – zárta szavait az országgyűlési képviselő.