Simon: kihívásokkal teli év volt 2022

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2022.12.21. 12:41

Kihívásokkal és feladatokkal teli év volt a 2022-es, ezt mondta a Győr Plusznak Simon Róbert Balázs. Az országgyűlési képviselő még egyszer megköszönte a választópolgárok bizalmát, aminek köszönhetően ismét a Parlamentben dolgozhat a város fejlődése érdekében. A politikus kiemelte, az energiaválság komoly kihívások elé állítja az országot és Győrt is, ennek ellenére idén is meghatározó fejlesztések indultak vagy zárultak le a városban.

A készülő győri sciene park mellett értékelte az évet Simon Róbert Balázs. Az országgyűlési képviselő még egyszer megköszönte a választók bizalmát, aminek segítségével ismét a Parlamentben dolgozhat Győr fejlődéséért. „Nagyon köszönöm a támogatást, aminek köszönhetően ismét az Országgyűlésben dolgozhatok a város és a hozzám tartozó négy kistelepülés fejlődésért” – mondta Simon Róbert Balázs.

A képviselő több lezárt és folyamatban lévő helyi fejlesztést is kiemelt 2022-ből. „Négy komolyabb beruházást mindenképpen kiemelnék, a vízi élménypark, ami Kelet-Közép Európában is egyedülálló létesítmény lesz, a tervek szerint 2023 nyarára készül el, a győri egyetem science parkja, ami az egykori kekszgyári kockából lesz kialakítva és a start up cégek fejlődését segíti majd a jövőben, a győri mentőállomás, amely logisztikailag a legjobb helyre kerül a kórház közelébe, illetve az adyvárosi parkoló lemez és a hozzá kapcsolódó fejlesztések, amelyek évtizedes problémát orvosolhatnak” – fogalmazott Simon Róbert Balázs.

A politikus arra is kitért, hogy az Ipar utca meghosszabbítását és az új Mosoni-Duna híd építését a válság miatt egyelőre felfüggesztették, de ezek a beruházások is meg fognak valósulni. „A kialakult válsághelyzet miatt halasztódott el a Győr számára ugyancsak fontos beruházás, nekem is szívügyem ez a projekt és nagyon bízom benne, hogy a 2026-ig tartó ciklusban meg is valósulhat” – tette hozzá a politikus.

A képviselő arra is kitért, hogy a kialakult válsághelyzet miatt 2023 a tervezés éve lesz az országban és Győrben is, de aztán remélhetőleg ismét a korábbi lendülettel folytatódhatnak a fejlesztések. Simon Róbert Balázs azt is mondta, ő a jövőben is a város és a körzetéhez tartozó négy kistelepülés fejlődéséért dolgozik.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos