Környezetvédelem

Negyvenhét fával frissítették a marcalvárosi kiserdőt

Fotó: Mekli Zoltán
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.28. 12:19

A városvezetés számára továbbra is fontos Győr egyik tüdejének, a marcalvárosi kiserdőnek a megóvása. A területen felmérték a faállomány, sok elöregedő egyedet találtak, ezért született döntés, hogy a kiserdőt facsemetékkel frissítik fel. Még a tavalyi év végén, közel másfél millió forintból, 47 új fát ültettek a területre, amit hivatalosan most mutattak be a sajtónak. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő a helyszínen azt mondta, a jövőben is minden elkövetnek a kiserdő fejlesztése érdekében, míg Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő kiemelte, a terület Marcalváros kettő zöld szíve.

„Korábban többször is felröppent Győrben az a rémhír, hogy a marcalvárosi kiserdőben fákat vágnak ki vagy beépítik annak egy részét” – mondta a Győr+ Médiának Simon Róbert Balázs. „Itt a kiváló példa arra, hogy szó sincs a kiserdő megnyirbálásáról, sőt az elmúlt év végén közel 50 kis fával frissítették a szakemberek a terület állományát” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„Fontos a környezet védelme, a zöld területek megőrzése, ezt képviseli Győr város vezetése és ezt képviselem én magam is, ezért is örülök a marcalvárosi fásításnak” – fogalmazott a politikus.

„Évekkel ezelőtt elhatároztuk, hogy amilyen ütemben csak lehet, fejlesztjük ezt az értékes területet, Marcalváros 2 szívét és Győr egyik tüdejét” – hangsúlyozta Rózsavölgyi László. „Most, közel másfél millió forint értékben ültettünk új fákat a területre, ezzel is fiatalítva a faállomány életkorát” – emelte ki az önkormányzati képviselő.

Szívügyem a marcalvárosi kiserdő és ebben kiváló partner dr. Dézsi Csaba András polgármester is, aki első szóra támogatta az új fák elültetésének ügyét” – mondta a marcalvárosi politikus. „Ha lesz rá forrás, a jövőben is szeretnénk tovább fejleszteni a területet, ahol sokan töltik szívesen az idejüket, fiatalok és idősebbek egyaránt” – zárta szavait Rózsavölgyi László.

Galéria: MekliZ Fotóstudió, Mekli Zoltán