Fejlesztés

Simon: a jövő egyetemét építjük Győrben

Fotó: Győr+
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.24. 13:01

A jövő egyetemét építjük Győrben, a felsőoktatás ugyanis kulcsfontosságú terület, amit a magyar kormány is kiemelten támogat. Ezt mondta a Győr Plusznak Simon Róbert Balázs. Az országgyűlési képviselő kiemelte, a Széchenyi Egyetem az ország egyik legdinamikusabban fejlődő intézménye, ami igaz az oktatás színvonalára és az infrastruktúrára is. A napokban három újabb egyetemi épület felújítása zárul, a jogi kar mellett az Apáczai Kar kettes számú épülete és a Bridge Hallgatói és Oktató Klub is megszépül Győrben.

„Jelen pillanatban, egy KEHOP projekt keretében három helyszínen zajlanak egyetemi fejlesztések, összesen mintegy 800 millió forint értékben” – mondta a Győr Plusznak Simon Róbert Balázs.

„A Bridge Kálóczy téri épületében energetikai korszerűsítés történik, utólagos hőszigetelést, fűtéskorszerűsítést és napelemes rendszer kiépítést végeznek a szakemberek, az itteni munkálatokra 137 millió forint áll rendelkezésre” – tette hozzá az országgyűlési képviselő. „A munkálatok befejezését február 15-ére tervezik, a fejlesztés zárását pedig egy több napos programsorozattal teszi emlékezetessé az egyetem” – fogalmazott a politikus.

„Az Apáczai Kar Liszt Ferenc utca 17. szám alatti épületében is az utolsó simítások zajlanak, ott ugyancsak energetikai beruházás zajlik, kicsit több mint 300 millió forint értékben” – emelte ki Simon Róbert Balázs.

„Az elmúlt 10 évben országgyűlési képviselőként, Kara Ákos képviselőtársammal és a városvezetéssel közösen igyekeztünk folyamatosan fejleszteni a győri Széchenyi István egyetemet, akár uniós, akár állami vagy helyi források felhasználásával, hiszen a felsőoktatás minősége nagyban meghatározza a város fejlettségét és megítélését is” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

„A következő időszakban is a jövő egyetemét építjük Győrben, ennek részeként a napokban tettük le jelképesen a science park alapkövét, amihez az állam 7 milliárd forint támogatást nyújt, célja pedig egy, közös platformot képezni a hallgatók, valamint a cégek és vállalkozások számára, segíteni a start up és a spin up társaságok létrejöttét és sikeres működését” – zárta szavait Simon Róbert Balázs.

Korábban a témában: