Címke: parasport
Hirdetés
Németh Boglárka 2023.03.14.

Motiváció fiataloknak: Tomi Rocky előadása a Pálffyban

Előadást tartott a Pálffy Miklós Kereskedelmi Középiskolában Patkás Tamás paraúszó és dr. Dézsi Csaba András polgármester. A paraúszó saját élettörténetén keresztül mutatta meg azt a diákoknak, hogy honnan hová lehet eljutni, ha kitartóak vagyunk és hiszünk magunkban. Győr parasport nagykövetétől a polgármester is kérdezett, akinek szívügye, hogy olyan kiváló embereket mutasson be a város fiataljainak, akik valamilyen fogyatékossággal kell, hogy együtt éljenek, mégis példát mutatnak és világsikereket érnek el.

Pécskai István 2023.03.07.

A rekorder Patkás Tamást köszöntötték

Patkás Tamást - becenevén Tomi Rockyt - köszöntötték a győri városházán. Győr város parasport nagykövete tavaly nyár végén sikeresen teljesítette az Amerikai Egyesült Államokban, a Csendes-óceánban úszva az Alcatraz-börtönsziget és a San Francisco közötti több mint 3 kilométeres távot. A keddi eseményen Sebestyén István, a Magyar Rekordok Egyesület elnöke is részt vett, a szervezet ugyanis felvette a csúcsai közé Patkás úszását.

Győr+ 2023.03.04.

Patkás Rocky befejezte a téli alapozást

A Győri Úszó SE kiváló parassportolója Patkás „Rocky ” Tamás befejezte a téli alapozást, s most már minden erejével a nyári megmérettetésekre készül.

MTI 2023.02.27.

Marcin Oleksy nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Az amputált lábú Marcin Oleksy nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) párizsi gáláján adtak át.

Ficsór Dávid 2023.02.20.

Jön a Magyar Parasport Napja!

2017 óta minden év február 22-éje a Magyar Parasport Napja. Győrben minden esztendőben lélekmozgató programokkal egy érzékenyítő nap keretében ünneplik a magyar parasportot és a fogyatékossággal élőket.

Győr+ 2023.01.10.

Patkás Tamás lehet az év paraúszója a világon

A világ nyílt vízi úszó szervezete (WOWSA) a 2022-es év 10 legjobb paraversenyzője közé jelölte Patkás ,,Rocky" Tamást az Alcatraz-úszása kapcsán. A Győri Úszó SE tagja hosszú évek áldozatos munkájának köszönheti a sikert. Internetes szavazás dönt róla, hogy hányadik helyen végez a versenyben.

Pécskai István 2022.12.04.

Balesete után jutott a csúcsra Farkas Attila

Győri teniszezőre lehetünk büszkék! A GYAC-ot erősítő Farkas Attila egy hét leforgása alatt párosban és egyéniben is beverekedte magát a világ legjobb száz versenyzője közé a kerekesszékesek mezőnyében. Hogy mekkora bravúrt ér el a parasportoló, azt jól mutatja, hogy korábban csupán két hazai kerekesszékes játékosnak, Farkas Lászlónak és Prohászka Csabának sikerült a top 100-ba jutás a világranglistán.

Pécskai István 2022.12.01.

A parasport nagy napja az OSP-ben

A Győri Atlétikai Club (GYAC) és a város vezetése kiemelt figyelmet fordít a parasportra. Több sportágban is vannak fogyatékkal élő versenyzői, akik a klub színeiben edzenek, és indulnak különböző hazai és nemzetközi viadalokon. Az egyesület a jövőben tovább bővíti sportági palettáját, az új lehetőségekről pedig egy különleges nyílt napon tájékozódhattak az érdeklődők.

Győr+ 2022.11.20.

Szvitacs Alexa világbajnok!

Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét ünnepelhette a spanyolországi para-asztalitenisz vb-n Szvitacs Alexa. A GYAC Aréna versenyzője a korábbi Európa-bajnoki arany- és paralimpiai bronzérme után világbajnoki címet szerzett. Alexa kiemeltként a negyeddöntőben kezdte meg a vb-szereplést, majd brazil és lengyel ellenfelét is legyőzte. A finálé egyben paralimpiai visszavágó is volt, ugyanis a győri sportoló a tokiói játékokon az elődöntőben kapott ki a kínai származású, ausztrál színekben induló, hatszoros paralimpiai bajnoki Lina Lei-től, akit ezúttal 3:1-re vert a döntőben.

Szigeti Sándor | Fotó: Andalucia WPTTC 2022 Facebook 2022.11.12.

Győri vb-siker, örömkönnyekkel: Szvitacs Alexa aranyérmes!

Hátrányból fordítva, korábbi legnagyobb riválisát legyőzve, elképesztő meccshajrával szerzett aranyérmet Szvitacs Alexa a spanyolországi para-asztalitenisz világbajnokságon.

Hirdetés