Címke: parasport
Hirdetés
Győr+ 2023.01.10.

Patkás Tamás lehet az év paraúszója a világon

A világ nyílt vízi úszó szervezete (WOWSA) a 2022-es év 10 legjobb paraversenyzője közé jelölte Patkás ,,Rocky" Tamást az Alcatraz-úszása kapcsán. A Győri Úszó SE tagja hosszú évek áldozatos munkájának köszönheti a sikert. Internetes szavazás dönt róla, hogy hányadik helyen végez a versenyben.

Pécskai István 2022.12.04.

Balesete után jutott a csúcsra Farkas Attila

Győri teniszezőre lehetünk büszkék! A GYAC-ot erősítő Farkas Attila egy hét leforgása alatt párosban és egyéniben is beverekedte magát a világ legjobb száz versenyzője közé a kerekesszékesek mezőnyében. Hogy mekkora bravúrt ér el a parasportoló, azt jól mutatja, hogy korábban csupán két hazai kerekesszékes játékosnak, Farkas Lászlónak és Prohászka Csabának sikerült a top 100-ba jutás a világranglistán.

Pécskai István 2022.12.01.

A parasport nagy napja az OSP-ben

A Győri Atlétikai Club (GYAC) és a város vezetése kiemelt figyelmet fordít a parasportra. Több sportágban is vannak fogyatékkal élő versenyzői, akik a klub színeiben edzenek, és indulnak különböző hazai és nemzetközi viadalokon. Az egyesület a jövőben tovább bővíti sportági palettáját, az új lehetőségekről pedig egy különleges nyílt napon tájékozódhattak az érdeklődők.

Győr+ 2022.11.20.

Szvitacs Alexa világbajnok!

Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét ünnepelhette a spanyolországi para-asztalitenisz vb-n Szvitacs Alexa. A GYAC Aréna versenyzője a korábbi Európa-bajnoki arany- és paralimpiai bronzérme után világbajnoki címet szerzett. Alexa kiemeltként a negyeddöntőben kezdte meg a vb-szereplést, majd brazil és lengyel ellenfelét is legyőzte. A finálé egyben paralimpiai visszavágó is volt, ugyanis a győri sportoló a tokiói játékokon az elődöntőben kapott ki a kínai származású, ausztrál színekben induló, hatszoros paralimpiai bajnoki Lina Lei-től, akit ezúttal 3:1-re vert a döntőben.

Szigeti Sándor | Fotó: Andalucia WPTTC 2022 Facebook 2022.11.12.

Győri vb-siker, örömkönnyekkel: Szvitacs Alexa aranyérmes!

Hátrányból fordítva, korábbi legnagyobb riválisát legyőzve, elképesztő meccshajrával szerzett aranyérmet Szvitacs Alexa a spanyolországi para-asztalitenisz világbajnokságon.

Németh Bolgárka 2022.10.16.

Kézilabda kupán a Győri Szekerek

Első, országos megmérettetésén vett részt városunk kerekesszékes kézilabda csapata, a Győri Szekerek. A sportolók Tatán játszottak a Szegedi Kerekesszékes Kézilabda Sportegyesület, valamint a Diósgyőri Kézilabda Egyesület parakézisei ellen.

Nagy Roland 2022.10.11.

Világbajnokságra készülnek a GYAC para-asztaliteniszezői

A Győri Atlétikai Club asztaliteniszezői szép sikereket értek el az elmúlt hetekben. Az egyesület játékosai közül hárman a para-asztalitenisz világbajnokságra készülnek, a szövetségi kapitány Vigh Zsolt vezetésével.

Győr+ 2022.09.15.

Elismerték a kiváló parasportolót

A győri városháza Ezüst Emlékérmét adományozta Szokolics Szabolcsnak dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere. A kitüntetést csütörtökön Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester nyújtotta át az egykori világbajnok, világcsúcstartó győri parasportolónak.

Győr+ 2022.09.07.

Tomi Rocky már osztrák kalandokra készül

Azok után, hogy első paraversenyzőként teljesítette a hírhedt Alcatraz-úszást, a hétvégén már Ausztriában versenyez Győr város parasport-nagykövete.

Bajzát Zsuzsanna 2022.08.22.

Irány Alcatraz!

Több hónapos felkészülés ér véget pár napon belül, amikor Patkás Tomi végre elindul élete egyik legnagyobb kalandjára. Az úti cél San Francisco, azon belül is az Alcatraz-szigeti verseny.

Hirdetés