Szvitacs Alexa dupla ezüstérmes a para-asztalitenisz vb-n

MTI/Győr+ Fotó: Győr+ archív
2024.03.16. 09:17

Két-két ezüst- és bronzérmet szereztek a magyarok a para-asztaliteniszezők spanyolországi világkupaversenyén, Costa Braván, Platja D'Aróban.

Egyesben a paralimpiai bronzérmes, világbajnok Szvitacs Alexa ezúttal második, a kétszeres paralimpiai bajnok Pálos Péter pedig harmadik lett.

Párosban is egy-egy ezüst és bronz jutott a magyaroknak: Szvitacs Csonka Andrással a második, míg a Bereczki Dezső-Arlóy Zsófia duó a harmadik helyen zárt.

“A múlt heti olasz, majd a mostani spanyol világkupán voltak kiemelkedő mérkőzések és voltak olyanok is, amelyekben több volt. Mindent összevetve kilenc éremmel zártuk az elmúlt két hetet. Köszönjük a felkészítő és a versenyeken közreműködő edzők és segítők munkáját, valamint mindenkinek a szurkolást és a jókívánságokat, gratulációkat!” – idézte Vigh Zsolt szövetségi kapitányt a Magyar Asztalitenisz Szövetség honlapja.

A vk-sorozat két hét múlva folytatódik Lengyelországban, május végén pedig a Thaiföldön sorra kerülő versennyel zárul a küzdelem a párizsi kvótákért.

Kapcsolódó témák: #asztalitenisz | #para asztalitenisz | #parasport |